Softwarehus rejser sig efter millionfuser

Det danske softwareselskab Videlity har mistet hovedparten af de millioner, som væltede ind på bankkontoen for to år siden. Pengene forsvandt sammen med et fejlslagent produkt. Nu skal et nyt produkt sikre, at investorerne får lidt valuta for deres 72 millioner kroner.

Risikovillig kapital væltede ind på kontoen i det danske softwarehus Videlity, som dengang i de glade dot-com dage hed Proactive Software.

Kalenderen viste juni 2001 og denne gang skød en række investorer 51 millioner kroner ind i virksomheden i tro på, at der skulle spindes guld på operativsystemet til e-handel: Videlity.

Begejstringen nærmede sig eufori. Softwarehuset voksede og voksede, havde omkring 50 ansatte. Og daværende direktør og stifter Kurt Cramon havde trykket hånd med koncernchef Michael Dell om en samarbejdsaftale med IT-giganten af samme navn.

Det sidste blev set som en blåstempling af softwaren, og planen var, at første version skulle være færdig i løbet af efteråret.

- I oktober måtte vi dog konstatere, at markedet for nye store e-handel-projekter var for nedadgående, og det var svært at finde kunder, som ville ofre millionbeløb på den front. Samtidig måtte vi også erkende, at selskabet var vokset for hurtigt og brugte for mange penge. Og sidst, men ikke mindst, at det udviklede produkt var for proprietært. Det hang ikke særlig godt sammen med nye standarder, fortæller nuværende administrerende direktør Nis Juhl Lorenzen.

De efterfølgende måneder blev det besluttet at ændre strategi og i stedet satse på software til Suply Chain Manegement (SCM).

På det tidspunkt havde forskellige investorer sat i alt 60 millioner kroner ind på Videlity-projektet. Tæt på alle pengene var brugt, efter selskabet - som konsekvens af fejlsatsningen - skar kraftigt ned i organisationen, skrinlagde det gamle produkt, fostrede grundtanken om det nye og omskolede en stor del af de ansatte.

Plan B ser nu ud til at lykkes. Ifølge direktøren er CRM-produktet i dag oppe at køre i omkring 10 danske virksomheder, som blandt andre tæller Oticon og HTH-Køkkener. Og hans vurdering er, at der ikke er nogen oplagte konkurrenter på produktet, der nu er investeret omkring 20 millioner kroner i.

Men selskabet får dog underskud både i 2002 og 2003, så der bliver brug for endnu en god slat kapital, og der står allerede en investor klar med kontanter, fortæller direktøren.

- Det går den rigtige vej. Der skal fortsat arbejdes hårdt, men med udgangspunkt i en pænt imponerende salgspipeline, ser vi lyst på fremtiden. Sammenlignet med andre af dot-com æraens nu forsvundne virksomheder, kan man faktisk sige, at vi tog fat, da andre måtte give op, roser Nis Juhl Lorenzen sig selv og Videlity.

Oprindeligt var Videlity et datterselskab i Proactive, men det er nu skilt ud. Proactive Holding ejer kun knap ti procent af aktierne i Videlity og hovedaktionærerne hedder i stedet Lønmodtagernes Dyrtidsfond og Dansk Erhvervsinvestering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere