Prosa vil ramme CSC, hvor det gør ondt

Kunder bliver ramt af konflikt om løn - nogle projekter kører på lavere blus.

Da CSC i går lockoutede 120 medarbejdere, ramte det samtidig udviklingsprojekter hos CSC. Til gengæld vil al drift fortsætte som hidtil. Det betyder altså, at Politi, SKAT og alle de andre offentlige it-systemer, som CSC står bag, kører som hidtil. Til gengæld risikerer CSC, at udviklingsprojekter - som eksempelvis dét SAP-projekt til en halv milliard kroner, som SKAT har lagt hos mastodonten - bliver ramt.

Adm. direktør for CSC Danmark, Carsten Lind, erkender, at virksomhedens udviklingsprojekter må gå ned i blus.

"Vi har en fast dialog med kunderne, og man kan forestille sig, at der er nogle funktioner, der kører mindre intensivt, end de gør lige nu," siger Carsten Lind.

Carsten Lind afviser dog at fortælle, hvilke kunder CSC har en dialog kørende med om de eventuelle konsekvenser af lockouten. Han vil heller ikke fortælle, hvordan dialogen foregår.

Hvad arbejder de 120 lockoutede ansatte med?

"Altså, det har jeg ingen kommentarer til i detaljer," svarer Carsten Lind.

Han understreger, at de 120 medarbejdere blot er en mindre del af de 2400 ansatte, som CSC har i Danmark. Han slår dog fast, at CSC har lavet en aftale med fagforeningen PROSA, så kritiske it-systemer ikke pludselig svigter, fordi kernemedarbejdere i driften sidder derhjemme på deres hænder.

"I relation til kørende systemer, så har det ikke noget betydning, for der har vi en fredsaftale," forklarer Carsten Lind.

Hvis der ikke bliver fundet en løsning på konflikten snart, kan det dog ramme CSC-projekter meget hårdere end lockouten. Prosa vil varsle en strejke, som kan omfatte langt flere medarbejdere. Næstformand Hanne Lykke Jespersen fra Prosa forklarer, at 1000 ansatte ved CSC er medlemmer af fagforeningen. Af disse er 700 ansat under den konfliktramte overenskomst. Der er dog en regel om, at kun halvdelen må strejke. Derfor er maksimum-antallet 350 strejkende. Men tallet kan blive endnu lavere.

"Men det bliver et mindre tal. Vi vil heller ramme hårdt og præcist end bredt," siger Hanne Lykke Jespersen.

Hvad vil det sige at ramme hårdt?

"Det er, så det gør ondt. Det handler om, at det også rammer kunder. Det er ikke fordi, at vi gerne vil ramme kunderne, men at vi gerne vil have løst konflikten så hurtigt som muligt," siger Hanne Lykke Jespersen.

Driften kan dog ikke røres, fastslår hun.

"Så det er meget udviklingsopgaver. Det er klart, at der er ting, der er under udvikling og som er vigtige at få lavet. Man rammer ikke noget, der er ligegyldigt," siger Hanne Lykke Jespersen.

SKAT er en af CSC's store kunder, som har lagt en vigtig udviklingsopgave hos CSC. Hanne Lykke Jespersen kan ikke fortælle, hvilke kunder der vil blive ramt af strejken - og om det er deres mål, at en eventuel minister skal forholde sig til den. Men hun siger, at en strejke også skal ramme, så der bliver lagt mærke til den bredt og af mange.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere