Søkabel skaffer Talk Active ekstra sikring

Hostingforhandleren Talk Active i Nakskov, der var mandag ramt af nedbrud, skaffer sig ekstra redundans med nyt fiber i udkantsdanmark.

Det kan være en kunst at skaffe gode internetforbindelser, når et it-firma hører hjemme i Nakskov på Lolland. Nu får Talk Active dog en ekstra forbindelse, der skulle være med til at sikre mod endnu et nedbrud.

Fiberudbyderen SEAS-NVE skulle være på vej med et søkabel, som giver en ekstra forbindelse. Markedet for fiberforbindelser bugner ikke på Lolland.

"Vi har måske to til tre udbydere, mens du inde i København måske har otte," siger Lars Nielsen, medejer af Talk Active.

Sort uheld
Firmaets webhoteller, Web10.dk, Space1, Scanhost og StartHotel var mandag nede på grund af et kabelbrud. Kunderne, tusindvis af hjemmesider, var derfor nede i mere end seks timer.

Det samme skete for webhotellet for to år siden, og det er sort uheld, at det sker igen, siger Lars Nielsen. Talk Active bruger hver måned 10.000-15.000 kroner på at skaffe sig internetforbindelse, og firmaets fiberudbyder, SEAS-NVE, skulle ifølge ham have redundante linjer, altså ekstra forbindelse, til webhotellet.

"Den linje, der løber nu, er redundant. Men der er flere fibre, der krydser hinanden, og det gør de ved Sundby, og det er sort uheld, at de rammer dem på samme tid," siger Lars Nielsen om mandagens nedbrud.

Søkabel giver ekstra redundans
Et søkabel, som går fra Nakskov til Stigsnæs Skov på Sjælland, skulle dog være med til at give en ekstra forbindelse for fremtiden, fortæller han. Søkablet, der er ved at være klar til at tage i brug, vil koste måske en fjerdedel ekstra i de samlede omkostninger at leje sig ind på. Til gengæld vil Talk Active få adgang til et knudepunkt på Sjælland, der vil give hostingfirmaet adgang til andre udbydere af IP-forbindelser.

"Det bliver målt op mod, at vi måske kan få nogle andre priser hjem," forklarer Lars Nielsen om udgiften til at leje sig ind på søkablet.

Loyale ansatte på Lolland
Udover de færre udbydere af internetforbindelser, er der flere fordele og ulemper ved at placere en it-virksomhed i dét, som nogle vil kalde Udkantsdanmark.

"Som it-selskab ligger vi i et område, hvor der ikke bliver uddannet særlig mange folk," siger Lars Nielsen.

Manglen på kvalificeret arbejdskraft fik firmaet at mærke, da det for fem år siden flyttede fra Århus til Nakskov. Men de ansatte bliver til gengæld hængende længere nu.

"Det, man opnår ved at flytte til Udkantsdanmark, er, at det kan godt være, at det er svært at få arbejdskraft, men til gengæld er det stabil arbejdskraft," siger Lars Nielsen.

Nogle af de nuværende syv fuldtidsansatte har været hos Talk Active i alle de fem år, som firmaet har ligget i Nakskov.

"Det er er uvurderligt for os," siger Lars Nielsen.

Fiberudbyderen SEAS-NVE har ikke ønsket at diskutere kundeforhold i detaljer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere