Milcom-konkurs rammer M1

Aalborg-forhandleren M1 overvejer at få varer fra moderselskabet TDC efter at den hidtidige leverandør, Milcom, er gået konkurs.

I flere dage har der stået på M1's webshop, at firmaet var i gang med at opdatere deres systemer. I virkeligheden er det aalborgensiske mobilselskab tørlagt for elektronik. Leverandøren af mobilerne, Milcom, er nemlig gået konkurs.

"Vi arbejder nu på at finde en ny leverandør til at levere vores mobiler," forklarer stifter og direktør i det nu TDC-ejede selskab, Mads Peter Veiby.

Han nævner, at Milcom, som erklærede sig selv konkurs for to uger siden, godt nok forsøger at få sig selv på fode igen, men alligevel spejder M1 efter en ny distributør, hvor der er sikkerhed om leverancerne.

"Vi vil gerne have, vores kunder får en fed oplevelse, og det er ikke en fed oplevelse, hvis en kunde går ind hos os og bestiller en mobil og så går der 30 dage, før de modtager den, fordi der er problemer med lageret eller andet," siger Mads Peter Veiby.

Med i overvejelserne er, om M1 skal få moderselskabet TDC, som købte M1 for næsten et år siden, som leverandør af mobiler.

"De har jo noget distribution, så det er muligt, at vi vil benytte os af dem," siger M1-direktøren.

Det har ikke hastet for M1 med at finde en ny mobildistributør, eftersom selskabet ifølge Mads Peter Veiby ikke slår mobilsalget stort op over for kunderne. Han vil ikke fortælle, hvor mange mobiler M1 sælger, men det er få, siger han.

"Til forskel fra andre har vi ikke slået an på at levere billige mobilterminaler, men billig telefoni," siger Mads Peter Veiby.

"Det rammer ikke vores kundeindtag på nogen måde," siger han.

Han betegner mobilsalget som en service over for kunderne, som reelt ikke giver noget overskud. I foråret forsøgte M1 sig med at sælge tilskudsmobiler til eksisterende kunder - også som en service - men det er man stoppet med igen.

"Det er lidt som at blæse med mel i munden.Vi leverer den billigste mobiltelefoni, og så kan vi ikke levere gratis mobiler på samme tid," siger Mads Peter Veiby.

Kunne I finde på at sælge tilskudsmobiler, når I får en distributør igen?

"Det tror jeg ikke, du skal regne med. Men du skal aldrig sige aldrig," siger Mads Peter Veiby.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere