DR frygter udelukkelse på internettet

DR er bekymret over at trafikdiskrimination internettet vil kunne genere tv-stationen om får år og vil have EU til at holde skarpt øje med internetudbydere.

Alt er godt.

Sådan var EU-Kommissionens budskab tirsdag efter en stor høring om netneutralitet. En nærlæsning af nogle af høringssvarene viser dog, at nogle af indholdsudbyderne allerede føler sig diskrimineret imod eller frygter at blive det.

IP-telefonifirmaet Skype klager (læs side syv i høringssvar) over, at Telia og Telenor sidste år besluttede at forbyde IP-telefoni på mobilen i Sverige. Internetudbyderne er dermed med til at begrænse konkurrencen, mener Skype.

Blot få danskere har givet høringen opmærksomhed. Én af dem er DR. Danmarks største medievirksomhed frygter, at de fremover kan bliver tvunget til at betale for at distribuere tv over internettet.

"DR's største bekymring er, at internet service providers (ISP'ere) gennem traffikdiskrimination vil forhindre distributionen af indhold i høj kvalitet fra public service-udbydere ellere tvinge public service-tv-selskaber til at betale prisen for distributionen på det åbne internet," skriver DR i et høringssvar til EU-Kommissionen.

DR's indhold er anset for at være specielt vigtigt for demokratiet og kulturen, siger DR til EU's embedsmænd. Årsagen er, at det er uafhængigt og rettet mod mange forskellige befolkningsgrupper, mener DR. Til gengæld er DR specielt sårbar, fordi mediehuset er finansieret gennem licensen og ikke må skaffe nye indtægtskilder gennem reklamer eller abonnementsbetaling.

"Netneutralitet er derfor en fundamental forudsætning for at sikre åben og fri adgang til public service-indhold," skriver DR.

 

Trussel fra partnerskaber

DR ser en trussel i, at internetudbyderne begynder at lave partnerskaber med indholdsudbydere. Dermed kunne de få lyst til at begrænse konkurrenters mulighed for at nå frem til forbrugeren.

Samtidig er det en trussel, at "walled gardens" - altså lukkede webportaler til tv - breder sig. Dermed kan alt uden for den dedikerede kanal blive sat bagerst i køen, frygter DR.

DR noterer dog, at den statslige virksomhed ikke har opdaget brud, som skriger på ny lovgivning på området. Det hele afhænger af, hvordan markedet udvikler sig, skriver den store medievirksomhed. Derfor anbefaler DR, at EU nøje holder øje med, om internetudbydere begynder at ændre på deres måde at prioritere traffik på.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere