Emailbrug kan alligevel beskytte dit domæne mod tvangsovertagelse

Domæneklagenævnet lader domæneejer beholde sit domæne, selv om det primært bruges til at modtage emails.

I de kontroversielle sager om domænerne Orango.dk og EOF.dk blev langvarige domæneejere frataget deres domæner, fordi de primært blev brugt til at modtage emails.

Men det er muligt at beholde retten til sit domæne selv om mails er hovedformålet med det. Man skal blot argumentere godt for sin sag.

Det viser en ny sag fra Klagenævnet for Domænenavne om retten til domænet Tabularasa.dk.

Kommunikationsbureauet Tabula Rasa blev etableret i 2001 og har i flere år spejdet længselsfuldt efter .dk-domænet, men den nuværende registrant har ikke ønsket at afgive det. Kommunikationsbureauet har i stedet brugt .biz men har med en aktuel sag forsøgt at overbevise klagenævnet om, at den nuværende ejer af Tabularasa.dk ikke anvender det danske domæne aktivt nok til at bevare retten til det.
Tabularasa.dk har gennem tiden været inaktivt eller automatisk videresendt besøgende til ejerens it-firma N2IT.

Alligevel har Klagenævnet for Domænenavne har i sin sagsbehandling ladet den nuværende registrant beholde domænet.
 

Dokumenteret emailbrug

I de tidligere domænesager med kontroversielle afgørelser har klagenævnet efterfølgende sagt, at der er tale om individuelle sagsbehandling, og at de bortdømte personer ofte glemmer at klarlægge alle sagens aspekter. For eksempel at domænet har en stor værdi for registranten som emailhotel.

I den pågældende sag har registranten, som har haft det siden 2001, gjort sig ekstra ihærdig for at dokumentere domænets værdi:
”Jeg...har i perioden...benyttet det intensivt som maildomæne for mig selv og min familie. Det er den mail adresse, som vi bruger i alle private sammenhænge, såsom danid, digitalsignatur, bankforretninger, personlige og private korrespondancer, samt henvisninger til kunder som skal hente filer til support i firma regi. Jeg kan dokumentere et mailflow på over 5.500 mails sendt og modtaget til mig personligt, i den tid vi har haft domænet,” skriver han til klagenævnet.

Desuden lægger nævnet vægt på, at op til flere personer i dag bruger domænet til emailadresser. 

Afgørelsen i klagenævnet har derfor været en interesseafvejning mellem firmaet, der vil bruge domænet til en firmahjemmeside, og ejeren der primært bruger den til emails.

”Efter en samlet vurdering af de modstående interesser, således som de fremstår på nuværende tidspunkt, finder nævnet herefter ikke grundlag for at fastslå, at indklagedes opretholdelse af registreringen af domænenavnet ”tabularasa.dk” indebærer en overtrædelse af domænelovens § 12, stk. 1, om god domænenavnsskik.”

I sin afgørelse lagde nævnet dog også vægt på, at udtrykket Tabula Rasa ikke udelukkende kan kædes sammen med kommunikationsbureauet.

Tabula Rasa er latin og betyder ”ren tavle”.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere