Millioner af personlige data florerer på internettet

Personlige data om over 17 millioner internetbrugere, der har brugt kreditkort på erotiske hjemmesider, flyder nu mellem kriminelle på internettet.

Over 17 millioner internetbrugere, som har været registreret med kreditkort på erotiske betalingssider i tiden 1998 til 2003, har personlige data liggende i de forkerte hænder på internettet.

Betalingsfirmaet iBill, som varetager økonomiske og personlige data om brugere på vegne af forskellige pornografiske hjemmesider, kan nu se de personfølsomme oplysninger florere blandt kriminelle på nettet.

iBill administrerer oplysninger om betaling på sex-sider på internettet. Torsdag kom det frem at et lager af personlige brugerdata er forsvundet fra virksomheden og sat til salg på nettet. Det drejer sig om 17 millioner brugeres personfølsomme data.

Oplysningerne blev fundet ved en rutinesøgning efter ulovligt indhold på internettet af to forskellige sikkerhedsfirmaer på såkaldte phishing-sites, som forsøger at lokke økonomiske og personlige oplysninger ud af kreditkortejere ved at optræde som en bank eller onlinebutik.

Secure Science Corporation fandt en fil på et phishing-site, med oplysninger om 17 millioner kreditkortejere. Her lå der navne, telefonnumre, adresser og e-mail-adresser. Desuden var der IP-adresser, login og passwords til hjemmesider og oplysninger om hvilke kreditkort brugerne har købt med online og på hvilke beløb. Det eneste der ikke var at finde mellem de ellers fortrolige data, var selve kreditkortnumrene.

Et andet sikkerhedsfirma, Sunbelt Software, fandt en fil med i nærheden af én million brugeres data på en spam-hjemmeside, hvor listen er til salg for 300 dollars, eller cirka 1900 danske kroner. Også disse oplysninger stammer fra iBill's database.

Det er endnu uvist, om der er tale om et tyveri udefra, eller om en ansat hos iBill selv har lækket de personlige data til internettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere