Artikel top billede

Iransk hacker tager ansvaret for Comodo-angrebet

En 21-årig hacker hævder nu at stå bag angrebet mod nettets certifikat-system.

I sidste uge kom det frem at ukendte gerningsmænd har skaffet sig adgang til systemer hos sikkerhedsfirmaet Comodo og forfalsket certifikater til ni af de mest populære internet-domæner, herunder Google.com, Skype.com, Live.com og Yahoo.com.

Der er angiveligt tale om, at hackerne har fået fat i kodeord og brugernavn til en ekstern partners udstedelsessystem til certifikater.

Ifølge de foreløbige oplysninger er angrebet sporet til en computer i Teheran. Comodo mener at den iranske stat står bag og at formålet kan være at aflytte landets opposition. Det er blandt andet certifikater til IP-telefoni, mailtjenester og sociale netværk, der er stjålet.

Ifølge Comodo kan certifikaterne kun udnyttes hvis angriberen har kontrol over DNS-infrastrukturen i et land – og det tyder altså på at en regering står bag.

Nu har en iransk hacker taget ansvaret for angrebet – men han hævder at han har handlet alene. I denne besked påstår hackeren at han står bag angrebet mod Comodo. Han skriver at han er 21 år gammel og han beskriver hvordan angrebet blev gennemført ved at skaffe sig adgang til InstantSSL.it, som er den italienske del af Comodo's InstantSSL-tjeneste.

Hackeren har kopieret en DLL-fil og fundet resellerens brugernavn og kodeord i denne fil. Med disse oplysninger kunne hackeren så generere de ni certifikater på ”10-15 minutter”, som han skriver.

Eksperterne er uenige om, hvorvidt det faktisk er denne person der står bag angrebet og hvilke motiver der i givet fald ligger bag. InstantSSL.it er nede i øjeblikket og det kunne tyde på, at dette websted faktisk har været udsat for et angreb. Men hackeren antyder også selv at han har haft politiske motiver og hans besked indeholder flere trusler mod Vesten.

Både Microsoft og de forskellige browserfirmaer reagerede sidste uge med en bølge af sikkerheds-opdateringer der skal blokere for de falske certifikater. Det frygtes at hackere kan bruge en manipuleret webadresse eller tricks som DNS-spoofing til at lokke brugerne ind på falske websider forsynet med de stjålne certifikater, der ser ud som om de er signeret af Microsoft, Google, Yahoo eller Skype.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere