Asger Jensby fortiede fakta på pressemøde

Da Asger Jensby den 1. december sidste år afslørede en af de største danske erhvervsskandaler nogensinde fortiede han fakta om sin egen rolle. Læs om hidtil hemmeligholdt samtale som kun ComON overhørte.

"Det gik godt. Det værste er overstået. Nu kan det kun gå fremad."

"Tror du?"

"Ja, nu kører det i et par dage, og så er det overstået"

Den ordveksling fandt sted mellem Asger Jensby og en anden person op ad eftermiddagen den 1. december sidste år. Den blev overhørt af ComON via Asger Jensbys tændte mobiltelefon. Inden havde Asger Jensby på et pressemøde afsløret, at Stein Bagger havde svindlet IT Factory for et milliard beløb.

Det pressemøde var ekstremt detaljeret orkestreret viser manuskriptet til pressemødet, som Jyllands-Posten har fået fingre i. Midt i Asger Jensbys værste krise nogensinde holdt han og kommunikationsmanden Erik Ove hovedet koldt.

De budskaber, detaljer og sammenligninger, som Jensby kom med på mødet var udtænkt i mindste detalje. Blandt andet fremhæver Jyllands-Posten hvordan Asger Jensby forsøgte at sammenligne IT Factory skandalen med Nordisk Fjer krakket, som Jensby kaldte et "onemanshow", hvor bestyrelsen, direktionen og ledende medarbejdere intet vidste.

Den sammenligning mener Jyllands-Posten har til formål at rette søgelyset langt væk fra bestyrelsesformanden Asger Jensby. Det er også muligt, at det er formålet, men i så fald overser både Jyllands-Posten og Asger Jensby, at det var bestyrelsesformanden, der også var direktør i Nordisk Fjer, der stod bag svindlen og at flere ledene medarbejdere blev dømt flere års fængsel i en bedragerisag som domstolene ikke tolkede som et "onemanshow".

Uanset det faktum, så lykkedes strategien til fulde. I dagene efter blev Asger Jensby fremstillet som det store offer i sagen. Aviserne beskrev hvordan den flinke bestyrelsesformand havde mistet millioner på Baggers svindel. Det skyldes blandt andet de fakta som Asger Jensby fortiede. Blandt andet blev det ikke nævnt, at Asger Jensby havde lånt 20 millioner i Baggers selskab Agios United. Jensby kom heller ikke ind på de kollosale millionbeløb han havde trukket ud af IT Factory gennem flere år.

Den indledene samtale blev overhørt da ComON om eftermiddagen den 1. december forsøgte at konfrontere Asger Jensby med den store egeninteresse som IT Factorys regnskab viste, at han havde i, at IT Factory var i vækst. Asger Jensby tog ikke sin mobiltelfon, men ved et uheld blev flere opkald alligevel besvaret, mens telefonen lå i hans lomme. I flere minutter kunne ComON dermed høre Asger Jensby i samtale med en anden person, som alt tyede på var Erik Ove. De to gennemgik dagens pressemøde, og om det var gået som de ønskede. Det var her de beroligende ord om, at "det værste er overstået" faldt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere