Artikel top billede

Apple åbner App Store til Mac-computere

Nu vil Apple skabe én central markedsplads for Mac-software efter samme model som sin mobile App Store.

Som ventet kunne Apple-chef Steve Jobs onsdag aften præsentere en ny og meget tynd MacBook Air, der beskrives som en hybrid af en MacBook og en iPad. Ligesom iPad har den nye computer ingen mekanisk harddisk og bruger kun Flash-hukommelse. Apple kunne også afsløre en ny version af Mac OS, kaldet Lion, der kommer til næste sommer. Det indeholder flere nye funktioner der er hentet fra Apples mobile operativsystem iOS, der bruges til iPhone og iPad.

Den mest interessante nyhed er nok at Apple vil åbne en App Store til Mac-computere efter samme model som den softwarebutik, der allerede har haft stor succes på iPhone og iPad. Den bliver tilføjet til den nuværende Mac OS-version Leopard inden for de næste 90 dage.

Den mobile App Store har allerede rundet syv milliarder downloads og Apple forventer at konceptet også kan fungere på almindelige computere. De samme retningslinier skal gælde i den nye Mac App Store som kendes fra den mobile version. Det er Apple, der bestemmer hvilke applikationer der skal med i butikken, og indtægterne deles med 30 pct. til Apple og 70 pct. til udvikleren.

Brugeren kan downloade programmerne med et enkelt klik, installation sker automatisk, og opdateringer bliver tilgængelige ligesom det kendes fra iTunes App Store. Der vil både være gratis og betalingspligtige programmer.

Men der er én stor forskel i forhold til iPhone og iPad. På de mobile enheder fra Apple er man tvunget til at hente alle tredjeparts-applikationer i Apples egen App Store – medmindre man ønsker at jailbreake enheden og hente programmer fra en uautoriseret softwarebutik.

På en almindelig computer findes denne begrænsning ikke. Her kan man frit downloade software fra nettet eller installere det fra cd-rom'er eller dvd'er uden Apples godkendelse.

Desuden bliver den mobile app store typisk brugt til forholdsvis små og billige apps – mens softwarepakker til almindelige computere normalt er større og dyrere.

Apple fastholder dog, at den kommende Mac App Store vil gøre det lettere for udviklere at distribuere deres programmer og gøre det lettere for brugerne at finde dem ved at skabe én central markedsplads for software.

Det kommende Lion bliver også udstyret med en slags startskærm til apps kaldet LaunchPad, som er endnu et koncept, der er hentet fra iPhone og iPad.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere