Lettere at svindle med nyt Dankort

Det er lettere at svindle med de nye chip-baserede Dankort, da der hverken er billede eller underskrift på kortet, advarer Dansk Supemarked. Finansrådet afviser.

I løbet af 2004 får samtlige 3,4 millioner danske Dankort-brugere et nyt chip-baseret Dankort i stedet for det velkendte med magnetstriben. Men de nye kort har hverken billede eller underskrift - og det bekymrer Dansk Supermarked, der mener, at muligheden for at svindle og bedrage med andre folks Dankort dermed vokser markant.

»Det her giver de kriminelle masser af muligheder,« siger informationschef i Dansk Supermarked Poul Guldborg til Jyllands-Posten.

Han fortæller at svindel ofte foregår ved at koden aflæses i køen ved kassen. Og den metode kan det nye Dankort ikke forhindre. Tværtimod vil det blive sværere at identificere de stjålne kort, fordi der ikke er billede på kortet.

Købes der eksempelvis en computer til 12.000 kr. med et stjålent Dankort, vil det koste forretningen 8.000 kr. Banken dækker kun de første 4.000 kr.

»Viser det sig, at kortet er stjålet, koster det os 8.000 kr., og derfor forstår vi ikke, hvorfor man afskaffer billedet og den laserbaserede underskrift, når man ønsker at øge sikkerheden,« siger Poul Guldborg til avisen.

Finansrådet, der introducerede de nye Dankort i sidste uge, afviser dog bekymringerne.

»Underskriften forsvinder ikke helt, den bliver bare ikke printet i kortet, idet kunden selv skal skrive under, så derfor kan man stadig lave en skriftprøve. Og vil man så gerne have billedlegitimation, må man bede dem bruge pas eller kørekort. Det er stadig langt sikrere med chippen, for den største svindel foregår altså, når man forfalsker en magnetstribe og det kan du ikke med chippen,« siger rådets direktør Jørgen Horwitz til Jyllands-Posten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere