Rekord for virusudbrud i 2004

Antivirusfirmaet Trend Micro har talt 30 store virusudbrud i 2004 mod kun 16 året før.

Den seneste årsrapport fra Trend Micro viser at 2004 kan betegnes som det værste virus-år nogensinde med 30 store virusudbrud. Til sammenligning blev der kun registreret 16 virusudbrud i 2003 og 19 i 2002.

Normalt er årets første kvartal det værste med op til 30 procent af årets virusudbrud, men i 2004 var det intet mindre end 45 pct. af de samlede udbrud, der faldt i de første tre måneder. Det gør kvartalet til det værste i tre år.

Trend Micro mener at forklaringen kan være de mange nye varianter af Bagle, Mydoom og Netsky, som blev sendt ud på nettet i begyndelsen af 2004. De tre orme stod for hovedparten af alle udbrud sidste år.

Efter anholdelsen af Sasser-programmøren den 8. maj faldt antallet af angreb markant, og i juni og september blev der ikke registreret et eneste udbrud.

Antivirus-selskabet fortæller at man har registreret 37,8 millioner infektioner i 2004, hvilket er en stigning på otte procent i forhold til året før.

Mydoom.A og Netsky.P er de eneste orme, som har udløst mere end to millioner infektioner sidste år.

Den ældste skadelige kode på listen over de mest udbredte vira er Pe_Elkern.d på tiendepladsen, som blev opdaget helt tilbage i 2002.

Trend Micro regner med at det nye år vil byde på en stigning i antallet af falske websteder og phishing-forsøg, hvilket vil føre til strengere politikker for brug af internet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere