Derfor er ambitiøs nordjysk applikation til iPad forsinket

Ny version af iOS til iPad ændrer app-planer hos Nordjyske Medier.

Selv om en iPad i virkeligheden er en lille maskine, har forbrugerne tårnhøje forventninger til applikationer på tavlen. Derfor er det nemt at skuffe kunderne, siger Nordjyske Medier.

Det er derfor frygten for forbrugernes dom, der har fået Nordjyske Medier til at udskyde lanceringen af avisens ambitiøse nyhedsapplikation, selv om der faktisk allerede ligger en godkendt version i App Store.

Det var i realiteten Apples opjustering af den kommende version af iOS – den bliver opdateret fra 3.2.2 til 4.2 – der i sidste uge fik avisen til at udsætte frigivelsen. Hvor 4.2 tidligere var i beta 3, er den kommende version nu rykket helt tæt på endelig frigivelse, efter den har fået mærkatet ”gold”. Det er et tegn på, at en endelig udrulning er nært forestående.

Vil ikke opdatere
I stedet for senere at opdatere til applikationen, så den fungerer perfekt til 4.2, foretrækker Nordjyske Medier at lancere en velfungerende løsning til det nye styresystem fra starten.

”Det er et ordentligt spring, den tager med opdateringen, hvor der kommer danske tegn, multitasking og væsentlige forbedringer i performance,” siger Carsten Worsøe, Carsten Worsø, cross media manager hos Nordjyske Medier.

Brugertests har været med til at få Nordjyske Medier til at holde tøjlerne lidt endnu.

”Vi har godt været klar over, at den nye version ville blive bedre, men det var relativt sent i processen, vi fandt vi ud af, at det påvirkede user experience så meget. Det var ikke så godt, som jeg synes, det skulle være, og så valgte vi at skubbe det en uge for at få styr på det,” forklarer Carsten Worsøe.

Lille maskine, store forventninger
Når man udvikler til en iPad, skal man tage højde for et spøjst skisme, siger han. På den ene side er tavle-pc’en fra Apple en lille maskine med en begrænset hardware – på den anden side er den dyre tavle-pc sat i verden for at opføre sig utroligt lækkert, hvilket brugerne også forventer af den, siger Carsten Worsøe.

”En applikation kan sætte sig på 15 til 20 megabyte, før styresystemet begynder at protestere. Det er jo latterligt lidt, hvis man kommer fra en PC- eller Mac-verdenen. Det er en udfordring, der nogle gange sender tankerne tilbage til ZX Spectrum,” siger Carsten Worsøe og griner, mens hans tænker tilbage på den britiske otte-bits computer fra 1982.

HTML5
Nordjyske Mediers applikation er primært kodet i HTML5, som har funktioner, der minder om Flash – eksempelvis videoafspilning og interaktive funktioner. Det nuværende iOS 3.2.2 og den kommende 4.2 fortolker den kommende afløser for websproget HTML på lidt forskellige måder, forklarer Carsten Worsøe. Derfor har avisen måttet finpudse applikationen og sende en ny version af deres applikation ind til App Store før lanceringen.

HTML5 har til gengæld den fordel, at det bliver lettere for avisen at portere applikationen til Android og eventuelle andre styresystemer, som applikationen skal fungere til, forklarer Carsten Worsøe.

Bladring var tung
En af de funktioner, som har voldt problemer på iPad, er bladringen.

”Vi vil gerne give en rigtig lækker bladringsoplevelse. Mens vi viser en side, så havde vi i starten sat den til at loade nabosiderne i baggrunden. Det var en rigtig god idé, men så snart, vi lavede udgivelser med mange sider, fik den problemer med at kunne loade det hele. Det er sådan en ting, du sagtens kan på en PC eller laptop, fordi du generelt har ressourcer nok, men det har du ikke på iPad,” forklarer Carsten Worsøe.

Lazy load
I stedet for at loade hele applikationen på én gang har Nordjyske Medier valgt løsningen ”lazy load”, hvor applikationen henter siderne løbende. Nogen gange vil læseren ikke opdage forskellen, mens siderne andre gange vil være lidt uskarpe, indtil applikationen har loadet færdigt, forklarer Carsten Worsøe.

Nordjyske Medier har arbejdet på applikationen i tre måneder, og firmaet har både haft interne folk og hjælp udefra til at finde den rigtige løsning.

”Vi har skullet bruge flere kodetricks og kreative løsninger, end man lige umiddelbart skulle tro ville blive nødvendigt,” siger Carsten Worsøe.

Læs mere om Nordjyske Mediers tavle-tanker i et interview med chefredaktør Lars Jespersen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere