Artikel top billede

Spar tusindvis af kroner på at holde firmaets pc'er opdaterede

Microsoft tilbyder 30 dages gratis prøveperiode af sit nye cloud-baserede pc-management system Intune. Mindre virksomheder kan spare tusindvis af kroner med systemet, hævder rapport.

Microsoft har lanceret en ny Windows-management-løsning, der formentlig kan være med til at gøre det nemmere for it-ansvarlige i mindre virksomheder at holde styr på Windows-computere, når det kommer til opdateringer og sikkerhedsforebyggelse.

Der går nemlig meget tid med at opdatere pc'erne i mindre virksomheder.

"Små og mellemstore virksomheder bruger ofte uforholdsmæssigt mange ressourcer på vedligeholdelse af pc'er - enten internt eller eksternt. Det er en dyr affære. Cloud-løsninger overtager efterhånden meget af denne drift, som man tidligere har skullet betale menneskehænder for at lave. Windows Intune er et godt eksempel på, hvordan teknologi kan være med til at automatisere processer og lette arbejdet for it-driftsansvarlige," siger analytiker Anders Elbak fra IDC Danmark.

Kan du spare 38.000 kroner om året?

Anders Elbaks amerikanske kollegaer i IDC har gennemført en undersøgelse, der viser, at virksomheder kan spare 702 dollar (3.790 kroner) per pc ved at indføre Windows Intune til at administrere virksomhedens pc'er.

Microsoft sponserede IDC-undersøgelsen, og man skal selvfølgelig være påpasselig med at overføre en amerikansk undersøgelse til danske forhold, men holder de amerikanske tal, vil en virksomhed med 10 ansatte, der hver har en pc, kunne opnå en besparelse på 7.020 dollar eller omkring 38.000 kroner om året.

En konsol til at opdatere samtlige pc'er

Windows Intune giver mulighed for at opdatere og kontrollere samtlige Windows-pc'er i din virksomhed, uden at du behøver at installere en ekstra server. Administrationen foregår via en web-baseret administrationskonsol, og Microsoft sørger for at vedligeholde den cloud-baserede del af løsningen.

Det kan jo være lidt af en opgave at holde sig ajour med samtlige nødvendige opdateringer til Windows. Du skal stadig tage stilling til, hvilke opdateringer du lægger på pc'erne i virksomheden, men med Windows Intune er det enkelt at bestemme hvilke opdateringer, der skal lægges på hvilke pc'er. Se nedenstående video, der giver en kort introduktion til Windows Intune.

Overblik over pc'er og mulighed for fjernkontrol

Windows Intune giver også et overblik over, hvilke programmer der er installeret på de enkelte pc'er, ligesom der er mulighed for at lave fjernstyring af en brugers pc, hvis brugeren har problemer.

Windows Intune er tilgængelig i Danmark nu. Listeprisen er 82 kroner pr. bruger pr. måned.

Microsoft tilbyder også virksomheder at prøve Windows Intune i 30 dage gratis. Læs mere her

Microsoft anvender lanceringen af Windows Intune til at slå et slag for Windows 7 og opfordrer Windows XP-brugere til at opgradere til Windows 7.

Serviceleverandører klar med løsninger

Hvis du ikke selv vil installere Windows Intune og Windows 7, så vil diverse hosting- og service-leverandører i den kommende tid komme med tilbud.

En af dem er Servicegruppen, der ser Windows Intune som en god mulighed for at hjælpe mindre virksomheder med at få styr på Windows-pc'erne.

"For os er Windows Intune en kærkommen cloud-løsning, der giver os mulighed for at hjælpe virksomheder med under 100 brugere til de samme services, som større virksomheder nyder godt af. Med blåstemplingen af Microsoft-standarden sikrer vores kunder sig, at de med Windows Intune kan undgå inkompatible og hjemmestrikkede løsninger," siger Martin Høyer, leverancechef fra Servicegruppen.




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Ambitiøs Enterprisearkitekt til PET

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalist til PMO

Capgemini Danmark A/S

Salesforce CTO - Nordics
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere