Artikel top billede

"Den nye version af økonomisystemet C5 er rettet mod iværksættere og nyetablerede virksomheder. Det åbner op for et kæmpe marked, som vi er klar til at angribe," siger direktør i Inventio Thomas Klavsen.

Stor Microsoft-partner blæser til angreb på e-conomic

Danmarks største C5-forhandler efterlyser stærkere opbakning fra Microsoft i kampen mod den værste konkurrent.

Den københavnske C5-forhandler Inventio er klar til at gå i kødet på konkurrenten e-conomic. Det nye våben i kampen bliver ifølge direktøren i Inventio, Thomas Klavsen, den nye version af økonomisystemet C5, som senere i denne måned bliver endeligt frigivet til salg.

Den nye C5 er i realiteten en light-udgave af C5's søsterprodukt NAV med begrænset funktionalitet. Den gamle DOS-baserede C5-teknologi er derimod på vej ud. Det vil gøre det lettere for Microsofts forhandlere at flytte kunderne over på en NAV-løsning, når kundernes behov vokser ud af C5-formatet, mener Thomas Klavsen.

Han er især begejstret for, at han med den nye C5-version kan tilbyde en fuldstændig webbaseret udgave af softwaren til netop de helt små kunder. Og så er den nye C5 også prismæssigt i stand til at konkurrere med e-conomic.

"Nu kan vi komme derned, hvor e-conomic er prismæssigt. Men samtidig kan vi slå på, at vi kan starte kunder op i det simple produkt og lade kunden vokse videre i NAV med de mere avancerede funktionaliteter. Så nu kan vi tage kampen op på en helt anden måde end hidtil," siger han.

Så e-conomic har været en hård konkurrent de seneste par år?

"Ja, vi har haft et lidt teknologisk tungt produkt, som har gjort, at vi ikke har kunnet tilbyde en webbaseret version, ligesom e-conomic kan. Med den gamle C5 kommer man langt for små penge, men med den nye får man færre funktioner, men til gengæld er det teknologisk på toppen," siger Thomas Klavsen.

Få i Microsoft-miljøet taler højt om det, men de seneste par år har e-conomic taget store lunser af det marked blandt små virksomheder og iværksættere, som C5 ellers i årevis har domineret.

Da Microsoft i sidste måned annoncerede den nye version af C5, forudså e-conomics direktør, Torben Frigaard Rasmussen, oven i købet, at endnu flere Microsoft-kunder ville gå over til e-conomic.

Den vurdering er Thomas Klavsen - måske knap så overraskende - lodret uenig i.

"Microsoft hænger i bremsen"

Han kunne dog godt ønske sig, at Microsoft slog stærkere på tromme for den nye C5.

"Jeg synes de hænger lidt i bremsen markedsføringsmæssigt. De kommer med et lækkert produkt, og så burde de også være lidt mere om sig. Jeg er overbevist om, at de har noget i støbeskeen på markedsføringssiden. Men når e-conomic går ud og siger, at de vil tage alle Microsofts kunder, synes jeg godt de kunne have reageret," siger Thomas Klavsen.

Også tyske producent SAP har for nylig annonceret, at man går efter kunderne i den lavere ende af markedet for økonomi-systemer. Men skal man tro Inventio-direktøren, er det ikke noget, der indtil videre har sat spor i Danmark.

"SAP siger jo også, at de vil ind på det her marked. Men der er ikke meget konkurrence der, for det er ikke noget, vi møder ude i markedet," siger Thomas Klavsen.

Læs også:

Store forandringer for it-afdelingen: Sådan ser ERP ud i dag

Microsoft skrotter dansk it-klassiker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere