Artikel top billede

Foto: Carlos Paes (Foto: Carlos Paes)

Microsoft skrotter dansk it-klassiker

Efter næsten 20 års tro tjeneste skifter Microsoft teknologiplatform for hæderkronet dansk økonomisystem.

Titusindvis af kunder og mere end hundrede danske it-forhandlere står foran en voldsom omlægning, efter at Microsoft nu sætter sidste holdbarhedsdato på en af den danske it-branches helt store successer - økonomisystemet Dynamics C5.

Microsoft annoncerer i dag, at man fra næste måned skrotter den nuværende DOS-baserede version af C5 og i stedet lancerer en ny version bygget på samme teknologiske motor som C5's fætter Dynamics NAV, der ligesom C5 har danske rødder.

"Vi har erkendt, at Dynamics C5 ikke længere bygger på en tidssvarende teknologi. Derfor udskifter vi nu den teknologiske motor og lancerer en ny udgave af C5 baseret på en kerne af Dynamics NAV. Microsoft kan ikke have et system i 2013, der kører på DOS. Så ændringerne sker for at sikre partnernes og vores fælles forretning fremadrettet," siger produktchef i Microsoft Danmark, Tine Plambech.

"Vi har erkendt, at Dynamics C5 ikke længere bygger på en tidssvarende teknologi"

Produktchefen fortæller, at den nye C5-version ikke får samme fulde funktionalitet som NAV, men at der til gengæld er tilføjet en specialtilpasset brugerflade, som den typiske C5-bruger har brug for.

Den nye udgave af C5 betyder dog ikke, at Microsoft lukker og slukker for de mere end 60.000 kunder, som benytter den nuværende udgave af C5. Supporten på den nuværende Dynamics C5 2012 forlænges med to år frem til udgangen af 2018, hvilket ifølge Tine Plambech giver kunderne mulighed for at migrere til den nye platform i et fornuftigt tempo.

"Den nye Dynamics C5 er primært tiltænkt helt nye Dynamics-kunder og vi fokuserer på at give dem den bedst mulige oplevelse på den nye platform. De eksisterende kunder skal sammen med deres partner overveje, hvilket Dynamics-produkt, der fremover opfylder deres behov bedst," siger Tine Plambech Pedersen.

Kan integreres med Office 365

Hun peger også på, at den nye C5-version ligesom fætter NAV åbner for integrerede løsninger med Office 365 og mobile løsninger via en webklient, ligesom den kan afvikles på Microsoft Azure eller i en anden sky.

Arbejdet med at udvikle den nye C5-version er foregået i Microsofts udviklingscenter i Vedbæk. Arbejdet har stået på i to år.

Parallelt med udviklingsarbejdet ændrede Microsoft allerede for halvandet år siden sin salgsstrategi for C5, som tidligere var rettet mod op til 25 brugere. Det blev sænket til maksimalt fem brugere, og meningen var så, at hullet op til de 25 brugere skulle udfyldes af netop Dynamics NAV.

Senest har en stribe af de traditionelle C5-forhandlere læst skriften på væggen og har knoklet for at tilpasse deres egenudviklede C5-løsninger til NAV-platformen, plus at de har udvidet deres forretning med salg af licenser og løsninger til NAV.

C5 blev oprindeligt lanceret af brødrene Damgaard i 1994 under navnet Concorde C5. Det har siden udviklet til Danmarks mest solgte økonomisystem. Da Microsoft i 2003 købte Navision Damgaard, blev C5 en del af Microsofts ERP-portefølje, men C5 har alle dage været et rent dansk produkt - dog med et mindre salg på Island.

Læs også:

25 år med Navision

Forhandlere tror ikke længere på C5




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere