Artikel top billede

Billige NAV-licenser lægger pres på C5-forhandlere

Microsoft dumper priserne på Dynamics NAV for at skærpe konkurrencen overfor Visma og Economic. Det presser salget af C5, siger forhandler.

C5-forhandlere kan komme i klemme, fordi Microsoft har indledt en krig mod ERP-konkurrenter som Visma og Economic i SMB-markedet med Microsoft NAV i front. Offensiven kommer kun et halvt år før Microsoft lancerer en cloud-version af ERP-systemet Dynamics NAV, der er producentens globale produkt rettet mod SMB.

Produktchef i Microsoft, Tine Plambech Pedersen, fortæller til CRN, at der frem til 22. juni kører en salgskampagne, hvor kunderne kan købe en NAV-licens til kun fem brugere. Tilbuddet er et led i Microsoft reviderede salgsstrategi, hvor man nu går efter at sælge til mindre virksomheder.

»Hvor vi tidligere havde et midmarket-fokus, retter NAV sig nu mod kunder med 5-250 brugere. Det er ret bredt i det danske marked,« siger Tine Plambech Pedersen og oplyser, at prisen for en NAV-licens til fem brugere ligger på 15.000 kroner.

Slagtilbudet på NAV handler i første omgang om at lægge pres på konkurrerende ERP-løsninger i SMB-markedet som eksempelvis Visma, Mamut og Economic, lyder det fra flere forhandlere.

»Det er jo ikke nogen hemmelighed, at Microsoft gerne vil ned i markedet med NAV, og det her tilbud er vildt billigt i forhold til hvad Microsoft ellers tager for deres licenser. De forærer den jo næsten væk,« siger direktør Thomas Klavsen fra C5-huset Inventio.

Samme melding kommer fra en række C5-forhandleren Bornerups Datacenter, hvor direktør Christian Søe-Larsen betegner den aktuelle salgskampagne som »et afsindigt godt tilbud«.

Ikke alle er dog lige begejstrede. Hos Esbjerg-forhandleren Rajo siger direktør Ragnar Johanesen, at prisdumpningen skaber problemer i forhold til C5-kunder, som nu ser, at de kan købe NAV-licens omkring 25 procent billigere end en tilsvarende C5-licens.

»En fembrugerlicens til C5 koster knap 20.000 kroner i forhold til NAV-kampagnens 15.000 kroner. Så er det er svært at konkurrere,« siger Ragnar Johaneson.

Så Microsoft underbyder C5-forhandlerne?

»Det er sådan, jeg opfatter det. Når man når op på en fire-fem brugere, bliver C5 sat lidt ud på et sidespor,« siger Ragnar Johanesen fra Rajo, der også er med i forhandlersamarbejdet C5 Dynamics Partner. Af samme grund overvejer man derfor at forsøge at trække NAV-forhandlere ind i samarbejdet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere