NÅR BATTERIERNE UDSKIFTES. Udskift altid alle batterier samtidig og anvend kun batterier af samme størrelse, type og fabrikat. Så undgår du at ødelægge udstyret. Bland aldrig nye og brugte batterier. Alkaline- og brunstensbatterier må heller ikke blandes, da det kan give lækage.
GENOPLADNING. Forsøg ikke at genoplade alkaline- og brunstensbatterier, idet de ikke er modtagelige for yderligere strøm-forsyning. Forsøg på genopladning kan medføre lækage. Derimod er batterier med mærkerne "Rechargeable", "Accu", "Li-Ion", "NiMh" eller "Nicd" konstrueret til genopladning.
ÅBEN ILD ER FARLIGT Kast aldrig batterier på åben ild, da de kan eksplodere og forvolde skade.
UDSÆT ALDRIG BATTERIER FOR STÆRK VARME. Det er vigtigt, at batterierne ikke placeres direkte i solen, i nærheden af en varmeovn eller radiator. Du risikerer at ødelægge batterierne.
OPBEVARING. Opbevar altid batterierne i original emballage til de skal bruges. Batterier bør ikke opbevares sammen med metalgenstande, da det kan medføre kortslutning.
Emballagen. emballagen til batterier oftest forsynet med gode råd og forholdsregler omkring anvendelse af batterier, nogle endda med mulighed for at ringe til eksperter for at få gode råd. Disse muligheder kan benyttes, studeres og følges.
HVAD SKAL JEG GØRE MED MIT BRUGTE BATTERI. Kontakt din kommune.
Hvordan opbevarer jeg mine batterier. Det er en myte, at batterier holder længere, hvis de opbevares i køleskabet. Opbevar altid batterierne i originalemballagen og ved ca. 18 grader, indtil de skal bruges.
Sker der noget ved at opbevare batterier sammen med magneter. Ja, batteriet kan pol-vende, så det er ikke nogen god ide.
Hvad er bedst i forbindelse med opladning af genopladelige batterier, at lade dem aflade helt før man genoplader, eller at oplade hver gang man har brugt dem, dvs. "klatlade". Det er bedst at "tømme" batteriet helt, før det genoplades, så holder det længere.
Vi er her tæt på religionskrig - eller det der ligner :-)
Først og fremmest er det et spørgsmål om, på hvilke stoffer batterierne er baseret.
NiCd (Nikkel-Cadium) er en ældre teknologi. Her hed det sig at de helst skulle dybdeaflades før genopladning, og iøvrigt lagres fuldt opladede.
NiMh (Nikkel-Metalhydrid) er en nyere, men i dag gammel, teknologi. De fleste AA og AAA batterier er baserede på NiMh. Her gælder stort set det samme som NiCd batterierne, bort set fra at man ikke er så nøjeregnende med dybdeafladning.
LiIo - Lithium-Ion batterier, er teknologien der benyttes i langt det meste forbrugerelektronik i dag - bærbare, mobiler, haveværktøj, og sågar elbiler. Her gælder det at man ALDRIG må dybdeaflade batterierne, og ellers skal sørge for at "sjatlade" så det altid er så fuldt opladet som muligt.
Endelig er der for et par år siden kommet en "Hybrid" teknik, der i alm. AA og AAA batterier gør, at de ikke selvaflader mere end ca. 20% på et år. Jeg kender ikke teknikken, men eks. Sanyo markedsfører den under navnet Eneloop. Til småelektronik er jeg selv 100% gået over til disse, og har derfor ikke længere problemer med batterier, der ellers var fuldt opladede, men som nu er gået døde.
Så i bund og grund - oplad batteriet før det gemmes - men vær forberedt på at stort set alle batterier selvaflader relativ hurtigt... - eller skift batterierne til den ny "hybrid" teknologi.
En tilføjelse - Lithium-Ion batterier selvaflader også meget lidt... - men teknologien findes heller ikke i AA og AAA batterier endnu - kun de lidt kraftigere 3,7v batterier.
ole_madsen>> det er næsten samme moel af Ansmann lader jeg har som du linker til de 2 9 volts ud tage er dog ikke seperate men sider samme sted som AA og AAA etc.
så der kan jeg ikke klage - det er opbevaringen der volder mig problemer i forhold til afladning. Jjeg har stort set prøvet alt
Ren rå opbevaring, tror jeg ikke du kan vinde noget ved. Der er stort set kun temperatur og ladning at jonglere med. Temperatur har, så vidt JEG mener at have læst mig frem til, ikke den store betydning (har man fundet ud af). Dermed er der kun én ting du kan gøre - efterlade de batterier du skal bruge i laderen. Så burde de være klar til brug... - men er dog ikke spor hensigtsmæssigt. ...Eller selvfølgelig købe de nyere batterier der ikke selvaflader så hurtigt.
HVIS du vil eksperimentere med køleskab/fryser, så husk at pakke dem lufttæt. Ellers risikerer du at luftfugt vil kondensere og sætte sig på batteriet, så en svag elektrisk vandring kan forekomme - og så er du ligevidt.
det ser ud til jeg må leve med at skulle lade i tide og utide
og opleve batterier der er ladet 2 dage før de skal bruges og efter ca 5-10 min løber tør for strøm
jeg bruger ofter 2 batterier af gangen og kan se ved ladning at det ene skal lade noget længere det andet så?
måske man skulle kigge efter en boks med seperate rum så de kommer til at ligge adskildt for jeg syntes stadig at det virker som om de ligger i min kasse og aflader og har checket at alle ligger i samme retning så det ikker bliver + poler mod minus poler
Du må jo have stort strømforbrug i forhold til batteriernes kapacitet. Men en anden ting er din oplader. Er du sikker på at batterierne bliver fuldt opladet?
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.