Avatar billede ambolt117 Nybegynder
11. marts 2008 - 23:24 Der er 2 kommentarer og
1 løsning

2 RAID controllere - skifte rækkefølge?

Hej - jeg kører XP PRO. Jeg bruger den on-board controller til at køre 2 SATA diske á 250 GB striped og har altså 500 GB.

Det virker imidlertid lidt usikkert og jeg har derfor installeret en PCI - RAID controller med 2 stk SATA diske á 500 GB mirrored! Disse kører jeg VISTA Business på.

Når min PC starter med alle 4 diske korrekt påmonteret finder den først de 2 diske der sidder på onboard controlleren (XP - installationen) og derefter de 2 nye (Vista - installationen). Efter at have vist disse to controllere lige i opstarten starter min XP automatisk op.

Spørgsmålet er nu hvordan jeg får den til at boote op på Vista hver gang - uden først at skulle tage de to gamle diske (med XP) af PC´en? Er det f.eks. nok at slette boot.ini i xp-installationen for at få den til at gå videre? Jeg ønsker fra Vista stadig at kunne tilgå data på den gamle XP installation (på de 2 gamle striped diske).

:-? Ambolt
Avatar billede hottadpole Nybegynder
12. marts 2008 - 09:13 #1
I bios plejer der at være en såkaldt "hard drive priority" indstilling der angiver i hvilken rækkefølge drevene, her under raid opsætningen, skal komme. Det burde være enkelt nok at vælge din Vista inst. som den primære.
Avatar billede ambolt117 Nybegynder
12. marts 2008 - 23:23 #2
Så enkelt! Jeg havde ellers set efter i bios ... troede jeg. 100 (lette) points til dig! Drop lige et svar.

Takker.

:-) Ambolt
Avatar billede hottadpole Nybegynder
13. marts 2008 - 07:16 #3
Lette points er gode points. :)
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester