Avatar billede nesmoht_dk Nybegynder
02. marts 2008 - 14:02 Der er 3 kommentarer og
1 løsning

Webserver, svarer på hvilken port

Hej,

Jeg har et spørgsmål omkring webserver, når man skal forbinde foregår det altid på port 80. Mit spørgsmål går på om det så altid er port 80 som webserveren svarer på? Eller afhænger det af hvilken applikation man tilgår webserveren med, jeg mener der kan jo være tilfælde hvor man tilgår en webserver med andet end en browser.

Håber på et svar…
Avatar billede cwboy Nybegynder
02. marts 2008 - 14:15 #1
Hvis du tilgår webserveren som http://www.minserver.dk/ vil browseren forsøge at tilslutte til port 80. Hvis den ikke kan det, fejler den.

Af flere forskellige årsager kan man ønske sig at køre nogle websider på en anden port (ofte bl.a. administrationssystemer, testservere m.v.) - så bruger man http://www.minserver.dk:8088/ for at fortælle, at man kører på port 8088.

Hvis man tilgår en webserver med noget andet end en browser, vil man nok ikke sige, at det er web-delen af serveren, man har fat i...
Avatar billede leif Seniormester
02. marts 2008 - 19:18 #2
Normalt er det:
HTTP = 80
HTTPS = 443
FTP = 21
POP3 = 110
SMTP = 25

Men man kan sætte alle typer services til at lytte på lige netop den port man ønsker. På en server kan der køre flere services ogde forskellige services tilgåes på de respektive porte.

Hvis man bruger en Internet Explorer / Browser vil det ofte være HTTP eller HTTPS man er ude efter. Bruger man sin mailklient vil det være POP3 osv.
Avatar billede tarraq Nybegynder
10. marts 2008 - 15:55 #3
Som leif skriver er det protokollen der definerer det. Hvis du bruger http-protokollen du bruger, vil den bruge port 80, med mindre andet er angivet. Uanset hvilket program du bruger. Bare dette program understøtter http.

- Michael
Avatar billede nesmoht_dk Nybegynder
10. marts 2008 - 17:56 #4
Tak for svarene:)
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Uanset kodesprog, så giver vi dig mulighederne for at udvikle det, du behøver.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester