29. november 2007 - 11:15Der er
50 kommentarer og 3 løsninger
Konflikt mellem computere og netværksprintere
Hej netværk-eksperter!
Jeg har et ret irriterende problem med to netværksprintere. Der er ca. 10-12 computere og 2 netværksprintere tilsluttet et netværk via en switch.
Er der nogle der kan fortælle mig den HELT korrekte installation af de to netværksprintere?
Pt er der problemer med, at printerne er installeret flere gange på hver enkel maskine, pga. den henter de delte printere fra de andre maskiner.
Dvs. at hvis jeg manuelt går ind og installerer en netværksprinter, så virker den den ene dag, og den næste dag kan den så ikke virke, hvorefter jeg må installere en fra en anden computer.
Der er noget helt galt med den opsætning. Hvordan sørger jeg for, at det bliver sat ordentligt op fra starten?
Ahh, hvis jeg installerer som lokal printer, kan jeg skrive IP-adressen som port - er det den korrekte fremgangsmåde? Eller skal den installeres som netværksprinter?
Hvis jeg skal installere en printer som kun skal bruges fra den samme maskine bruger jeg Lokal printer -> TCP/IP port -> Sikrer at printeren ikke er delt på maskinen
Det er "PCL5e print driver for Windows XP." jeg har installeret. Det fungerer dog ikke. Skal jeg måske bruge "Post Script print driver for Windows XP."?
Jo, det må der være. Jeg har fundet de to IP-adresser på selve printerne, og de pinger også fint nok.
Med installation som "Lokal printer" virker det fint på Kyoceraen, det er bare Sharpen, der halter lidt. De downloadede drivere henviser dog til en AR 407-driver, som også er den der bliver installeret.
Når jeg skal installere en eller flere netprintere med fast IP-adresse bruger jeg følgende metode: 1. Start med at installere den som lokal printer på LPT1: med alle drivere der er nødvendige. Husk at fjerne fluebenet for Plug and Play. 2. Når den nye printer er installeret, så gå ind i Printere og Faxenheder igen og højreklik på det nye Printer ikon, vælg Egenskaber og Menupunktet Porte. Vælg Tilføj Port og Standart TCP/IP Port og tryk på Ny Port. Tryk på Næste i det næste skærmbillede hvor du skriver Printerens IP adresse og hvor du neden under kan give den et mere beskrivende navn, end det foreslåede. tryk Næste, Hvis du har gjort alt korrekt og guiden kan finde printeren vil der dukke et skærmbillede op der siger Fuldfører Guiden Tilføj TCP/IP Standard-Printerport, hvor du kan trykke Udfør
Du kan nu vælge om dine to printere skal installeres sådan på én PC og deles fra denne, eller om du vil lave samme øvelse, som just beskrevet på alle PC'ere med begge printere.
Jeg selv foretrækker den sidste, når der er netkort i Printerne, er der igen grund til at dele dem over en PC.
silvershadow -> Hvorfor ikke dele dem over 1 computere ? Jeg ville da nødigt manuelt skulle installere printere på mine maskiner ? Reelt hvis du har AD på netværket vil du forholdsvis nemt og smertefrit kunne deploy printerne ud på maskinerne
Well.. Hvordan er printerne installeret? Via USB på den computer du vil dele dem fra eller hvordan helt præcist?
Hvis du installere dem på én computer via. feks. usb, installere du bare printerne og deler dem efterfølgende. (Sørg for at denne computer har fast ip)
Har printerne også en IP kan du gøre det på samme måde, bare forbind via IP'en istedet for, som silvershadow har beskrevet, og herefter kan du dele dem!
leif-> Hvis jeg har forstået det hele korrekt så drejer det sig om 2 printere med hver sit netkort altså 2 NETPRINTERE, hvorfor så være afhængig af om en eller anden tilfældig PC er tændt eller ej. Det er netop fidusen. Du er jo også afhængig af et eventuelt load på de pågældende PC'er, og med Microsoft ved man jo aldrig hvornår de behøver genstart (tihi).
Silver... Det gøres ofte for at samle alle printer ét sted, så er det meget nemt at finde dem, istedet for at skulle "bladre" igennem IP-adresser/navne for at finde den korrekte printer.
Begge printere (2 forskellige!! :) har en fast IP-adresse. De er tilsluttet switchen med et alm. netkabel.
Jeg tror at ideen med at installere printerne som "Lokal printer" er rigtig nok. Installationen har virket fint på Kyocera-printeren, men Sharp-printeren kan jeg ikke få forbindelse til, til trods for at den pinger ok.
Jeg vil ikke dele printerne på en computer, de skal være koblet på netværket, så hvis alle computere er slukket på nær en, så skal den kunne printe - uanset hvilken en det er.
Printerne har fast IP, så de skifter ikke. Hvis man er usikker om PC'en skifter IP, hvad jeg ikke tror den gør, kan man jo forsøgsvis give den en fast IP, eller man kan låse dens IP i Routerens DHCP tabel.
Når jeg går ind under "Printere og faxenheder" står Sharp-printeren som "Klar". Hvis jeg klikker på printeren og kommer ind på status-oversigten, står Testsiden som "Udskriver" i et stykke tid, hvorefter den skifter til "Fejl - udskriver".
Kan du se om der nogle lamper der blinker på printeren, der indikerer at den modtager nogle data, korekte eller ej? Går printeren i fejl på noget tidspunkt?
silvershadow -> Til din kommentar 29/11-2007 14:47:59, så læste du ikke hvad jeg skrev. Jeg ved godt at nu er det 2 printere og 10 klienter, men jeg har fx. servere(Domain controllere) som alligevel kører døgnets 24 timer, hvorfor skal jeg så rode med drivere hver gang jeg får en ny maskine eller maskinen skal have en ny printer, så definerer jeg det i min AD struktur, så klarer systemmet selv resten. Fordelen er desuden at brugerne så kan se hvad nummer deres dokument ligger i køen. På den anden måde er der ingen som kan sige hvornår dokumentet bliver printet
leif, well computeren skal være tændt for at du kan printe disse delte printer, også selvom de er forbindet via et netkabel, da det i så fald er denne computer som administrere printerkøen.
Hvis du kun har computeren tændt i ny og næ, så lad være med at dele printerne, men forbind dem direkte til IP adressen.
leif du har ret selfølgelig..........men jeg har læst igen og igen og finder hverken Printserver eller Domain controller i den beskrivelse weeelo giver af sit netværk.
Havde der været som du beskriver, havde det selvfølgelig været det nemmeste, enig!
Tja, det gør der sikkert. Men altså de printere der har den "gamle AR-405"-driver kan printe fint. Problemet er bare at anskaffe sig den. Sharp selv siger AR-407 er kompatibel, men den fungerer bare ikke.
Kan jeg på en eller anden snedig måde hijacke 405-driveren fra den computer, hvor den er installeret på nu?
Hvis du deler printeren på den PC der har AR-405 driveren, og sletter alle drivere til Sharp printeren på den PC du vil forsøge med, er der en mulighed for, at du kan tvinge den nye PC til at lede efter drivere på den PC hvorpå printeren deles.
Normalt sker det automatisk, hvis printeren er installeret på en server, og så bliver delt derfra.
Ok, meget underligt!! Der er to computere, hvorpå printeren er installeret og kun det ene sted er det med SHARP AR-405 PCL5e at det fungerer. På den anden virker SHARP AR-407 PCL5e!!!
Jeg kan på ingen måde se nogen forskel på de to installationer - er virkelig lost nu.
Det er altså ikke driveren der er problemet, det er ikke forbindelsen der er problemet - hvad kan der så være i vejen?
Kan der være nogle indstillinger i XP, der skal sættes rigtigt op?
Når du sletter Sharp printeren under Printere og Faxenheder, fjernes de drivere som ikke ligger sammen med Windows XP.
Via Netværksteder og Hele Netværket får du fat i den PC der deler Printeren. Dobbelt klik på PC'en og højre klik på den delte printer og Opret Forbindelse, du får et vindue, hvor du skal svare ja eller nej, om du vil downloade driveren eller ej.
Undskyld jeg så ikke din kommentar 12:24. Lad os prøve at koncentrere os om netkortet i den maskine, som du mener er dårlig. Vær sikker på at du har den rigtige driver til kortet, før du fjerner kortet under Enhedshåndtering under Hardware under System i Kontrol Panelet.
Genstart maskinen og vær sikker på at Windows har fundet kortet og installeret de respektive drivere. Check at TCP/IP protokollen er installeret også.
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.