Avatar billede jensanders Nybegynder
12. januar 2006 - 17:45 Der er 4 kommentarer og
1 løsning

XP på netværk med DHCP-server og domæne

Jeg har et netværk der forenklet kan beskrives som 1 DHCP-server med NT og domænenavn, 1 computer med Windows 98 hvor Word og Exel dokumenter opbevares, 1 computer med Windows 98 og 1 computer med XP.

XP-computeren kan åbne dokumenter, men hvis jeg vil gemme dem med nyt navn kommer fejlmeddelelsen: ”Der kan ikke opnås adgang til mappen ”P\mappe\brev.doc . Den befinder sig muligvis på en utilgængelig disk eller er beskyttet med en adgangskode.”
På XP-computeren er oprettet P-netværksdrev der peger på en dokumentmappe på den Windows 98 computer hvor Word og Exel dokumenter opbevares.

XP-computeren kan godt gemme dokumenterne med nyt navn på eget C-drev.
XP-computeren er sat op til at logge på NT-domænet, men når der logges på kommer fejlmeddelelsen: ”Du er ikke blevet godkendt af Serveren pga følgende fejl: Netværksstien blev ikke fundet. Ønsker du at vælge en anden foretrukken server eller kontekst. Ja/nej.”
Der logges dog alligevel på, men forbindelsen til Word og Exel er meget langsom og giver ovennævnte problem med manglende mulighed med at gemme i nyt dokumentnavn.

XP-computeren kan godt gemme og omdøbe dokumenter på NT domæneserveren.

Mit spørgsmål er, hvad skal jeg ændre på XP-computeren for at den kan gemme og ændre dokumenter på den Windows 98 computer hvor dokumenterne ligger. ?
Avatar billede screem_brille Novice
12. januar 2006 - 17:53 #1
i benytter da vel ikek en 98 maskine som lagrings server ? i så fald er det mere sikekrt at gå igennem et bål i tøj gennem vædet af benzin. (få de dokumenter flyttet til den NT server snarest, og på et NTFS drev, ingen gemmer private / vigtige data i et domæne på en 98 maskine INGEN)
Avatar billede jensanders Nybegynder
13. januar 2006 - 10:44 #2
Benzin-løsningen er en midlertidig foranstaltning for at skabe ledig plads på NT serveren. Mit spørgsmål går ikke på alternative serverløsninger, men blot løsning af ovennævnte problem.
Avatar billede screem_brille Novice
08. februar 2007 - 22:27 #3
brug for mere hjælp ?
Avatar billede jensanders Nybegynder
09. februar 2007 - 20:01 #4
Tak for din interesse, screem_brille
Jeg fandt aldrig løsningen på spørgsmålet, men har efterfølgende købt ny server med Windows 2003
Avatar billede jensanders Nybegynder
09. februar 2007 - 20:04 #5
Spørgsmålet lukket
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester