Avatar billede fnubsilibubs Nybegynder
10. september 2004 - 21:22

Nogle emacs spørgsmål

Hejsa,

jeg har nu brugt emacs i ca. 3 ugers tid og må nok indrømme at jeg synes at det er en lækker editor.
Der er dog bare nogle småting der irriterer mig, så derfor har jeg flg. spørgsmål:

1: Når man kopierer noget tekst i emacs, kan man ikke bruge denne kopierede tekst uden for emacs. Er der nogen måde hvorpå man kan ændre dette? Det virker fint hvis man kopierer en eller anden tekststreng i eksemepelvis mozilla og sætter den i emacs. Det virker bare ikke den anden vej.

2: Kan man ikke få emacs til at wordwrappe ordene korrekt? Med dette menes, at den ikke skal splitte et ord, men istedet flytte det sidste ord ned til næste linie, såfremt der ikke er plads til det (ligesom de fleste andre editorer gør).
Jeg har prøvet "auto-fill-mode" kommandoen, men den hardcoder linieskiftene istedet for at "softwrappe".

3: Endnu et spørgsmål angående wordwrapping. Hvis en lang linie wrappes til eksempelvis 3 linier i emacs, vil emacs hopper 3 linier op/ned, når man bruger piletasterne til at navigere hen over denne linie. Er der nogle måde hvorpå man kan få den til at hoppe en "virtuel linie" op/ned? (igen, ligesom de fleste andre editorer gør).

På forhånd tak
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester