Smartphone undersøges for hacking

Orange og Microsoft undersøger, om det er muligt for hackere at sprede ondsindede programmer via den intelligente mobiltelefon.

Indhold

Microsoft og mobilselskabet Orange undersøger, om Microsofts Smartphone-styresystem er blevet udsat for hacking. Orange producerer SPV, som er den foreløbigt eneste telefon i handlen, der benytter Smartphone som styresystem.

I løbet af de sidste par dage er informationer om, hvorledes sikkerhedsforanstaltningerne i telefonen kan forbigås, blevet offentliggjort, blandt andet i Microsofts egen Smartphone-nyhedsgrupper, skriver nyhedstjenesten The Register.

Ifølge en kilde, som har talt med ZDNet, er det ikke er muligt for brugerne at afgøre, om telefonen er blevet hacket. Samme kilde siger, at for at kunne sprede disse programmer skal hackeren vide, hvorledes telefonen låses op, hvilket ikke er så nemt.

Men The Register kan melde om flere websider, som fortæller hvorledes det gøres, og disse metoder skulle være testet med succes.

Microsoft siger til ZDNet, at firmaets sikkerhedsafdeling blev sat på opgaven tirsdag, og undersøgelsen forsætter. Indtil videre har Orange dog ikke hørt om kunder, som er blevet udsat for hacking.

Som de mobile netværk og telefonerne bliver mere avancerede, vokser risikoen for virus og bølleprogrammer som det kendes fra internettet. En teleanalytiker siger til ZDNet, at det kun er et spørgsmål om tid, før den første virus rammer mobilnetværkene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere