Norsk mobileventyr gået konkurs

Easytel blev udråbt som stjernen, der skulle blive Norges tredjestørste mobilselskab. Nu er selskabet gået konkurs med en del uregelmæssigheder i bagagen.

Sidste år havde det norske mobilselskab Easytel en målsætning om 45.000 kunder. Nu er selskabet gået konkurs. Det skriver den norske nyhedstjeneste e24.no.

Easytel blev stiftet i sommeren 2005 af Arnt Angell Støland, Odd Arne Hauge (tidligere Telenor) og Einar Bolstad. Endelig var finansdirektøren i selskabet ifølge Dagens Næringsliv Steinar Strømsnes.

Der blev investeret 3,7 millioner kroner i Easytel, der havde som målsætning at blive Norges tredje største mobilselskab.

Uregelmæssigheder

På en generalforsamling 27. juni sidste år - et år efter opstarten - havde Odd Arne Hauge og medstifter Håkan Tollefsen fået nok. De krævede en granskning af selskabet.

Advokatselskabet Selmer fik til opgave at undersøge selskabet og det fandt ifølge e24.no flere "uregelmæssigheder" i virksomheden.

For eksempel var flere hundrede tusinde kroner blevet overført til et internet-gamblingsselskab på Malta, og så igen ført tilbage i selskapet.

Ført bag lyset

Derudover var ledelsen blev ført bag lyset med løfter om, at den norske koncern Schibsted ville investere i selskabet og blive hovedaktionær.

Endelig var firmaet belastet af store mangler i regnskabet.

Einar Bolstad, tidligere administrerende direktør i Easytel afviser overfor Dagens Næringsliv enhver påstand om, at der skulle være foregået ulovligheder i Easytel, der altså nu er gået konkurs.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere