Danske Bank øger sikkerheden efter kode-kaos

Danske Bank strammer op på login-sikkerhed fra februar. Nu skal kunderne kunne vælge, om gamle passwords skal virke eller ej.

Danske Bank koncernen strammer nu op på sikkerheden på koncernens netbanker.

Det sker efter, at Computerworld har afsløret, at koncernens 1,2 millioner kunder i BG Bank, Danske Bank, Danica Pension og en række datterselskaber uden problemer kan logge på lønkonti og personlige oplysninger med gamle kodeord og tilhørende nøglefiler.

Med stramningen af sikkerheden bliver det nu muligt for koncernens 1,2 milloner netkunder at vælge at sætte alle tidligere nøglefiler ud af kraft, hvilket gør gamle passwords ubrugelige.

Kan låses til fysisk pc

Samtidig får kunderne nu mulighed for at låse deres nøglefil til en fysisk pc.

Det gør stjålne nøglefiler ubrugelige på en fremmed pc.

- Det er en ændring, som vi har arbejdet på, fordi vi kan se at risikoen stiger, siger Poul Otto Schousboe, som er koncern-sikkerhedschef hos Danske Bank

Låst nøgle med mulighed for flytning

Ifølge Poul Otto Schousboe er der tale om en ny måde at gribe tingene an på.

Det bliver eksempelvis muligt for kunderne at flytte nøglefilen rundt mellem flere computere, selv om kunden vælger at låse nøglefilen til den fysiske pc

- Det vil ske ved hjælp af et skærmbillede, hvor man kan flytte den til en anden maskine, siger Poul Otto Schousboe.

Det er en mulighed, som både eksperter og banker finder vigtig, fordi de ser mobiliteten som et vigtigt parameter for kunderne.

Ifølge sikkerhedschefen vil kunder, som kun bruger den samme pc til netbank, i realiteten ikke opdage ændringen.

Men bruger man forskellige computere, vil man opleve en lille ændring i det såkaldte dialog-flow som kunden ser på skærmen.

Samtidig tilbyder Danske Bank fremover kunderne at slå alle eventuelt eksisterende nøglefiler ihjel i forbindelse med fornyelse af kodeord.

Kan slå nøgler ihjel

- Vi går ind og skifter indholdet af nøglefilen ud. Det betyder, at ekstra nøgleudgaver af den samme nøgle bliver ubrugelig, siger Poul Otto Schousboe.

Udrulningen af bankgigantens forhøjede sikkerhed begynder 7. februar i år, og kommer efter at Forbruger-ombudsmanden kort før jul bad Danske Bank om at redegøre for login-sikkerheden hos Danske Bank og BG Bank.

Danmarks næststørste bank, konkurrenten Nordea, oplevede i sidste uge et digitalt røveri med et udbytte på otte millioner kroner i Sverige. Et angreb som sikkerhedsgiganten McAfee kalder "det største internetkup" til dato.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere