En ny webpostkorttjeneste oprettet i Los Angeles skal gøre det lettere for folk, som har mødt en sexpartner på nettet, at få givet besked om, at en hed nat i sengen måske ikke er det eneste, de to har delt.
På webstedet InSpotLA.com kan man afsende webpostkort med beskeder som ”Du er for lækker til ikke at være i omløb” og i anonymiseret form opfordre til, at modtageren går til læge og bliver checket for en kønssygdom eller HIV-smitte.
Interessant tanke for danske bøsser
I Danmark findes der endnu ikke en lignende service, men Rune Heickendorf fra webstedet Flyguys.dk, et datingwebsted for bøsser, afviser ikke ideen.
- Det er en meget interessant tanke og det kunne godt have relevans for vores målgruppe, siger han.
De senere år har set en stigning i antallet af nye HIV-smittede blandt homoseksuelle.
Det tilskrives, at holdningen til sikker sex er blevet mere afslappet blandt nogle bøsser i takt med, at HIV-smitten, som fører til AIDS, nu kan holdes i ave i årevis med medicinsk behandling.
Rune Heickendorf bekræfter, at internet bliver en vigtigere og vigtigere faktor, når danskere af alle seksuelle observanser søger nye kærester og sexpartnere.
Flere datingsteder i Danmark
Webstedet Flyguys blev oprettet i august og har nu 2.000 bøsser som brugere.
Dertil kommer andre websteder som Boyfriend.dk og bøsse-sektioner under det populære Dating.dk.
På Skejby Sygehus har man arbejdet med forskellige metoder for kontaktopsporing, eksempelvis i forbindelse med kønssygdomme klamydia. Læge Lars Østergaard er positiv over for tanken om, at internet kan bruges i den sammenhæng.
- Det lyder spændende. Kontaktopsporing er ikke noget vi er særlig gode til, vi mangler måske den type kreative ideer, som man får i USA, siger han.
Han påpeger dog også, at frivillighedens vej kan være den eneste måde at lave kontaktopsporing på i USA, hvor man slet ikke har noget formaliseret system for den slags.
Indtil 1998 havde danskere, som var smittet med en kønssygdom eller HIV, pligt til at oplyse sundhedsvæsenet om partnere, der havde været udsat for smitte.
Den lov er afskaffet, og i dag er det op til patienten selv, om man vil opgive informationen til behandlingssystemet, selv kontakte de tidligere sexpartnere - eller helt holde mund med sin viden.