Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Apples Siri boostes af kunstig intelligens / Trumps nye Tiktok-profil får millioner af følgere på få timer / Temu underlægges skrappe EU-krav

Apples Siri boostes af kunstig intelligens. Trumps nye Tiktok-profil får millioner af følgere på få timer. Temu underlægges skrappe EU-krav. Europæisk ChatGPT-konkurrent udgiver ny AI-model til kodning.

Godmorgen og velkommen til ugens første morgenbriefing fra Computerworld.

I dag og i morgen er det Thomas Møgelbjerg, der sammensætter dagens hurtige it-nyhedsoverblik til jer.

God mandag, tak for at læse med.

Apples Siri boostes af kunstig intelligens 

Apples virtuelle og stemmestyrede assistent Siri får nu en grundig AI-opdatering.

Det betyder blandt andet, at Siri for første gang nogensinde nu kan tage kommando over alle apps.

Det har tidligere været sådan, at Siri ikke har kunnet udføre kommandoer i tredjepartsapps, hvis du eksempelvis beder den om at spille en sang i Spotify. Det tyder dog på, at det fremover bliver muligt.

Opgraderingen er en del af Apples større AI-strategi, som vil blive afsløret på Worldwide Developers Conference den 10. juni, skriver Bloomberg.

Apple forbereder flere funktioner, herunder transskriptioner og resuméer af stemmememoer, hurtige opsummeringer af hjemmesider og notifikationer, automatiske svar på beskeder, avanceret fotoredigering og AI-genererede emojis, har Bloomberg rapporteret.

Trumps nye Tiktok-profil får millioner af følgere på få timer

Han går egentligt ind for et forbud mod Tiktok.

Men nu har Donald Trump selv oprettet en profil på det kinesiske sociale medie med det formål at bruge platformen til at føre valgkamp forud for det forestående præsidentvalg i USA i november 2024.

Og med over to millioner nye følgere på to timer har Donald Trump fået en god modtagelse på Tiktok.

Trumps rivaliserende præsidentkandidat – og den nuværende amerikanske præsident – Joe Biden, underskrev i april måned et lovforslag, der skal forbyde appen på amerikansk jord, hvis dens kinesiske ejer ByteDance ikke går med til at sælge til en amerikansk køber.

Joe Biden bruger dog også selv Tiktok til at føre valgkamp.

Temu underlægges skrappe EU-krav

EU-Kommissionen har nu formelt udpeget den kinesiske webshop Temu som en ”meget stor onlineplatform” i henhold til forordningen om digitale tjenester.

Selve formuleringen ”en meget stor onlineplatform” kommer måske ikke som nogen stor overraskelse, da Temu er væltet ind på det danske marked og hurtigt er blevet en af de mest besøgte hjemmesider herhjemme.

Men formuleringen betyder, at Temu nu skal leve op til en lang række skrappe EU-krav.

Temu er nu forpligtet til at vurdere og afbøde eventuelle systemiske risici som følge af deres tjenester, herunder opførelse og salg af forfalskede varer, usikre eller ulovlige produkter og genstande, der krænker intellektuelle ejendomsrettigheder.

I EU har online-markedspladsen gennemsnitligt mere end 45 millioner månedlige brugere.

Europæisk ChatGPT-konkurrent udgiver ny AI-model

Den franske fremadstormende AI-startup Mistral har frigivet sin første generative AI-model til kode.

Codestral hedder den nye AI-model, der blandt andet kan bruges til at skrive, administrere, udfylde og afslutte kode samt til at udføre tests og besvare spørgsmål om en kodebase på engelsk.

Codestral er blevet trænet på over 80 forskellige programmeringssprog som Python, Java, C++ og Javascript og består af 22 milliarder parametre.

Modellen beskrives som åben, men Techcrunch bemærker, at licensen også forhindrer Codestral og dens resultater i at blive brugt til kommercielle aktiviteter.

Mistral har siden stiftelsen i maj 2023 sat rekorder i at rejse enorme pengesummer gennem investeringsrunder.

Selskabet er stiftet af en tidligere CEO i Googles DeepMind og to tidligere chefer i Meta og vurderes til at have en værdi på svimlende seks milliarder dollar – 41,5 milliarder danske kroner.