Godmorgen og velkommen til torsdagens korte it-nyheder, der i dag leveres af Alexander Haslund.
I går lidt før klokken 18 dansk tid blev Joe Biden taget i ed som USA's 46. præsident.
"I dag må vi starte forfra alle sammen. Lad os lytte til hinanden og vise hinanden respekt. Politik behøver ikke være en rasende ild, der ødelægger alt på sin vej. Uenighed behøver ikke føre til krig," slog Joe Biden fast i en følelsesladet og 20 minutter lang tale, hvor han proklamerede, at USA på ny vil åbne sig mod verden.
Og nu til dagens morgen-briefing, som også bærer præg af overdragelsen af præsidentembedet.
Joe Biden udsender sit første tweet som præsident
Joe Biden har sendt sit første tweet som præsident fra twitterkontoen @POTUS, der står for President of the United States.
"Der er ingen tid at spilde, når det kommer til at tackle den krise, vi står overfor. Derfor er jeg i dag på vej til det ovale kontor for at komme i gang med arbejdet," skriver han.
Nu tidligere præsident Donald Trump var indehaver af twitternavnet @POTUS, indtil Joe Biden blev indsat. Den konto hedder nu@POTUS45 - ej at forveksle med Donald Trumps egen konto, @realDonaldTrump, som er suspenderet.
Årets CIO stopper hos Pandora
CIO hos Pandora, Peter Cabello Holmberg, meddelte i går aftes via Linkedin, at han stopper på posten efter fem år i spidsen for smykkegigantens it-afdeling.
Beslutningen kommer efter, at jobbet som CIO er blevet lagt sammen med e-handelsområdet i én samlet organisation. Her har man valgt selskabets direktør for e-handel til jobbet som chef for den nye enhed.
Peter Cabello Holmberg blev for bare en måned siden kåret som Årets CIO af Computerworld og Dansk IT.
I et interview med Computerworld forklarer den nu afgående CIO om baggrunden for sit exit fra Pandora. Det kan du læse mere om her: CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Kapitalfond køber 85 procent af dansk fiberselskab
Den engelske kapitalfond iCON Infrastructure, bliver med et opkøb af 85 procent af aktierne i BornFiber ny majoritetsejer af det danske fiberselskab, der fokuserer på det bornholmske marked.
BornFiber er stiftet af iværksætter og GlobalConnect-stifteren Niels Zibrandtsen, der via sit investeringsselskab Zibra A/S beholder de resterende 15 procent af aktierne.
"Vi vil fortsat levere højhastighedsfiber til de bornholmske hjem, og vi vil støtte virksomhedens fremtidige vækst – både på Bornholm og på det større danske marked," udtaler Jeremy Smith, direktør i iCON Infrastructure, i en meddelelse.
BornFibers nuværende netværk dækker ni ud af 10 bornholmske hjem, lyder det.
Corona-vacciner eksploderer i pris på det mørke net
En højspændt international konkurrence om at få fat på corona-vacciner er resulteret i, at et sort marked er eksploderet.
Prisen for en COVID-19 vaccine er over den seneste tid steget til det dobbelte på det mørke internet, og antallet af annoncer for vaccinerne er steget med hele 400 procent.
Det viser en ny undersøgelse fra Check Point Software Technologies.
Man der ingen garanti for, at man rent faktisk modtager vaccinen, hvis man kaster sig ud i et køb.
"Vores analytikere har faktisk forsøgt at bestille en vaccine, hvortil sælgeren bad om betaling i bitcoins, der ikke kan spores. Efter flere henvendelser er pakken stadig ikke kommet, og sælgerens konto er blevet slettet. Det lader derfor til, at størstedelen af de udbudte vacciner slet ikke eksisterer," udtaler Niels Zimmer Poulsen, der er Head of Security Engineering hos Check Point i Danmark, i en meddelelse.
Skulle man modtage en vaccine fra det mørke net er der ifølge Check Point samtidig en stor risiko for, at den er falsk eller i værste fald skadelig.
Atea-topchef får plads i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen (S) har udpeget Kathrine Forsberg, Ateas danske topchef, som nyt medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Kathrine Forsberg, der er beæret over udnævnelsen, ser frem til at bidrage med sin perspektiver i forhold til den grønne omstilling og virksomhedernes digitale transformation, skriver hun via Linkedin.
Teleselskaber vinder sager om dyre telefonregninger
En række sager om dyre telefonregninger for opkald til udlandet er endt i teleselskabernes favør hos Teleankenævnet.
I en af sagerne havde en forbruger ringet for mere end 8.000 kroner til Cuba, der ikke længere var en del af den pågældendes pakke.
I sagerne havde forbrugere ikke været opmærksomme på, at deres udlandspakke var blevet ændret, men ankenævnet har vurderet, at teleselskaberne havde varslet korrekt om ændringerne.
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen gør det i en meddelelse klart, at der er forskel på at ringe inden for og uden for EU.
"Når du ringer fra Danmark til et andet EU-land, er der indført regler for, hvor dyrt det må være. Det samme gælder ikke for opkald til lande uden for EU, som det kan være meget dyrt at ringe til," lyder det fra forbrugerjuridisk chef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Susanne Aamann.