Artikel top billede

(Foto: Claus Sjödin)

Sådan undgår MobilePay at konkurrere direkte med Apple Pay

Betalinger via bluetooth er ikke specielt brugervenlig. Derfor har MobilePay kig på alternativer betalingsmetoder.

Den danske mobilbetalingsløsning MobilePay mangler den kontaktløse NFC-teknologi, for at kunne konkurrere direkte med løsninger som Apple Pay.

I stedet har fintech-selskabet fundet alternativer, til at gøre sig gældende forklarer administrerende direktør hos MobilePay, Claus Bunkenborg, til netmediet Finanswatch.

NFC-teknologien kan erstattes af bluetooth, men ifølge MobilePay-chefen fungerer den ikke nær så brugervenligt.

I stedet satses på ’scan-og-betal’ løsninger, hvor brugerne selv scanner varer ind og betaler igennem eksempelvis detail-virksomheden Coops app.

"Scan-og-betal er et bud på, hvordan fremtiden kan se ud i detailhandlen. I stedet for at betale ved kassen, så betaler man ude på gulvet, når man har varen i hånden. Det er dér, vi synes, det er interessant at være," siger Claus Bunkenborg.

Samtidig ser han muligheder i små erhvervskunder, hvor betalingssystemet Myshop på enkel vis kan forvandle en tablet eller smartphone til en betalingsterminal.

Dertil er MobilePay med mere end fire millioner brugere fortsat den fortrukne løsning til pengeoverførsler mellem brugere i Danmark.

Siden Apple Pays debut i Danmark i oktober 2017 har MobilePay set sig overhalet på mobilbetalingsfronten. I februar 2020 kunne Apple Pay tælle dobbelt så mange betalinger i fysiske butikker end MobilePay.

Læs også: MobilePay i åben krig med Nets: Vil kapre kunder fra Betalingsservice med ny billig betalings-løsning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere