Det kan være svært at få foden indenfor i tech-branchen, hvis din uddannelse er fra et sted, som folk ikke kender.
Det har jeg fundet ud af, fordi jeg er softwareudvikler og har sendt over 80 ansøgninger uden at få et job. Jeg tror, at det er fordi min uddannelse er fra noget, der hedder iAcademy. Det ligger i Makati, der er en forstad til den filippinske hovedstad Manilla.
Jeg har dog også en 18 måneders såkaldt top-up bachelor fra KEA (Københavns Erhvervsakademi, red), men folk kigger først og fremmest på den uddannelse, som ligger til grund for bacheloren, og her har folk en ide om, at den ikke lever op til den danske uddannelsesstandard.
Min far er dansk, og jeg har derfor også et dansk statsborgerskab, men jeg er født i Kina og har levet næsten hele mit liv på Filippinerne.
Men Filippinerne er bare ikke et specielt fedt et sted at bo, og det kan være svært at få et job derude. Derfor flyttede jeg permanent til Danmark for to år siden.
I Danmark fortalte arbejdsgiverne mig i starten, at mit dansk var for dårligt. Men nu taler jeg flydende dansk, og jeg kan også skrive dansk, og desuden har jeg talt engelsk i det meste af min barndom i Filippinerne, hvor jeg gik på skoler, hvor undervisningen foregik på engelsk.
Det var endda en arbejdsgiver, der for nylig sagde til mig, at det var et problem, at jeg talte for mange sprog. Det måtte betyde, at jeg ikke havde et modersmål, som jeg kunne mestre fuldt ud, mente vedkommende.
Det hele virker jo lidt underligt. For når man eksempelvis er her til TechBBQ taler folk jo næsten mere engelsk end dansk, og programmering handler jo først og fremmest om logisk tænkning.
Mit håb er, at jeg kan få et job, hvor jeg kan arbejde med mobiludvikling og også gerne Unity, hvor jeg er meget interesseret i AR- og VR-udvikling.
Fleur Andersen, softwareudvikler og frivillig til den danske techkonference TechBBQ