Artikel top billede

Jochen Förster, gærprofessor hos Carlsberg, er hjernen bag The Beer Fingerprinting, der i sidste ende skal resultere i flere og bedre øl.

Sådan vil Carlsberg brygge fremtidens øl med kunstig intelligens fra Microsoft

Interview: Microsofts kunstige intelligens spiller en central rolle i nyt Carlsberg-projekt, der skal give flere og bedre øl til ølentusiaster verden over. "Kunstig intelligens giver os bedre øl i fremtiden, fordi vi kan tilbyde en større portefølje af øl," lyder det fra Carlsbergs gærprofessor, Jochen Förster.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Indblik i Carlsbergs store teknologiprojekt, der blandt andet bygger på Microsofts kunstige intelligens
  • Indsigt i hvordan projektet skal give forbrugerne bedre og flere øl
  • Få overblikket over rollefordelingen mellem Carlsberg, Microsoft, Aarhus Universitet og DTU
  • Læs hvordan Carlsbergs smagspanel skal bruges i fremtiden
  • Lær hvordan teknologien også kan bruges i andre industrier
1.449
7:15 min
I november lancerede Carlsberg et opsigtvækkende teknologisamarbejde baseret på kunstig intelligens med Microsoft, Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Aarhus Universitet under navnet The Beer Fingerprinting Project.

Carlsbergs tyske gærprofessor, Jochen Förster, der også går under navnet 'Dr. Beer,' er hjernen bag projektet.

Målet er simpelt.

Jochen Förster har brug for en teknologi, der i sidste ende betyder, at han kan udvikle flere og bedre øl.