Der er så meget vi, der arbejder med it, skylder opfindere gennem tiderne. Ikke nødvendigvis for ideerne, men måden at arbejde på.
Egentligt var det først i 1500-tallet, at man begyndte at tale om opfindere og opfindelser, men derefter gik det stærkt - men ikke altid lige ud.
Hos Intel brugte de to år på at fatte, hvad det egentligt var man havde opfundet. Noyce og Moore (stifterne af Intel og opfindere af den moderne processor, red.) brugte to år på at gå rundt til andre firmaer og sige: "Hej, vi har dette her som er ret spændende. Kan I ikke lave noget interessant med det?"
Jeg er dog specielt imponeret af en mand som Thomas Edison.
Han skabte i 1876 verdens første industrielle forskningscenter i Menlo Park. Komplet med rapid prototyping, gratis mad til de ansatte og folk som knoklede på hele natten. Han var verdens første professionelle opfinder.
Jeg er også vild med Marie Curie. Hun fik to Nobelpriser (fysik i 1903 og kemi i 1911). Men det som gør hendes til en inspiration for opfindere i dag er hvordan hun under 1. verdenskrig udstyrede en Renault-lastbil med generator og sit eget røntgenudstyr og drog til fronten.
Da krigen var slut var der én million soldater som var blevet undersøgt af hendes udstyr - som kombinerede hendes viden om røntgen, biler og lægevidenskab til at skabe verdens første mobile røntgenklinik.
Genevieve Bell, antropolog, vicedirektør og chef for Intels Corporate Sensing & Insights group