Intels kæmpe udviklerkonference er netop slut. Den samlede næsten 5.000 hardware- og softwareudviklere til 3 dage i San Francisco med fokus på fremtiden.
Computerworld var med for at se, hvad en af it-industriens absolutte sværvægtere og partnere satser på lige nu:
1. Pc'en er langtfra død, bare anderledes
Det har været en favoritsport at aflive pc'en til fordel for telefoner og tablets. Hvem som helst, der har prøvet at skrive mere end tre linjer på en tablet, ved, at det er mere smertefuldt end noget møde med den berømte spanske inkvisition.
Det er derfor, alle de store producenter har kombinationsprodukter på vej. Produkter som ikke bare er et eksternt keyboard til en billig Android-tablet, men i stedet integrerede og designede løsninger med keyboards, der nemt kan fjernes.
Pointen er, at de maskiner, på grund af Intels Core M processor, er under 1 centimeter tykke, vejer under 1 kilo, har touch og ofte kører en fuld Windows-version, som giver adgang til de programmer, du kender.
Samtidig kommer priserne ned i Android-territorie på grund af de faldende priser på hardware og Windows-licenser.
2. Sig farvel til dine kabler
Intel viste de første trådløse opladere til både tablets og pc'er. Trådløs opladning er ikke noget nyt, men trådløs opladning af din bærbar er. Specielt hvis den kombineres med Intels WiGig-teknologi, som lader dig streame 4K indhold trådløst bare ved at placere pc'en tæt på skærmen.
Teknologien er stadig ung, men Intel viste de første kits, som er på vej til hardwareproducenter som ASUS. Så produkterne kommer i 2015.
Og vil du ikke skifte din hardware allerede, så bliver teknologien også indbygget i covers, som så kan lade din enhed.
Læs mere om den trådløse opladning her.
3. Mini-computere, såkaldte wearables, er på alles læber. Men ingen ved helt hvad man skal bruge dem til
Intels store fokus på bærbar teknologi, de såkaldte wearables, blev overskygget af Apples samtidige annoncering af iWatch smartwatch.
Men det forhindrede ikke Intel i at mase på med deres teknologi baseret på de små Edison-computere, som snart kan købes for 50 dollar.
Halvdelen af Intels show var derfor dedikeret til alle de ting, som man kan bruge små hårdføre computere til, for eksempel droner og overvågning af bygningsarbejderes hjelme (tænk gasudslip, ulykker og lignende). Noget af det gav fin mening, men der var også meget gak og gøgl inklusive kjoler, der blinker med LED-lys og mystiske modearmbånd.
Det mest seriøse indslag med rigtige wearables var interessant nok Google-stifteren Sergey Brin, som på andendagen diskret og anonymt gik rundt blandt publikum med Google Glass-brillerne på.
4. Core M er en stor ting for både pc'er og tablets
Intel lancerede Core M processoren på IFA-messen i Berlin ugen før IFA. Nye processorer er sjældent så spændende - og det er delvist Intels egen skyld, fordi deres teknologiske udvikling de seneste fire-fem år har været fuldstændig og imponerende regelmæssig.
Men med Core M er chipgiganten klar med en processor, som kan drive Windows hastigt, billigt og uden en støjende blæser, som også kræver en tykkere mode.
Strømforbruget er blot 4,5 Watt og er dermed på niveau med de første Atom-processorer, men Core M er meget kraftigere.
Intel hævder, at ydelsen er det dobbelte af en 4 år gammel ultrabook, med 7 gange grafikydelsen og dobbelt op på batterilevetiden.
Vigtigst af alt er, at Core M vil være passivt kølet, og dermed kan blæsere afskaffes. Det giver både tyndere og mere lydløse maskiner - også selv om de kører en fuld udgave af Windows 8.1.
Det bliver hovedsageligt i de såkaldte 2-i-1 maskiner, også kendt som hybrider, at Core M vil optræde. Altså maskiner som både kan bruges som bærbar og tablet - samtidig med at tykkelsen er nede på under en centimeter.
Intel satser åbentlyst på, at de kraftige, lette, tynde og fleksible maskiner (på grund af tastaturet) vil konkurrere med de rene tablets - uanset om styresystemet er Windows, Android eller Chromebook.
5. Det satses benhårdt på Internet of Things
Intel benyttede udviklerkonferencen til at promovere den lille computer kaldet Edison.
Den mindste er blot 3,5 x 2,5 centimeter stor og kommer med en 500 mhz cpu, 1 gigabyte ram og 4 gb flashlager. Desuden er der indbygget Bluetooth og Wi-Fi. Du kan læse mere om Edison-specifikationerne her hos Intel.
Edison kommer til salg inden jul til 50 dollar - den danske pris kender vi ikke endnu.
Det mest interessante ved Edison er dog ikke hardwaren. Det er softwaren, som Intel står bag, og som blandt andet lader dine Edison-enheder snakke sammen og snakke sammen med en cloud-baseret tjeneste.
Intel håber, at Edison - og efterfølgende Intel-produkter - kan blive nemme byggesten i det såkaldte Internet of Things, hvor smarte enheder udstyret med en lang række sensorer konstant snakker sammen for enten at rapportere eller handle på begivenheder.
Udstillerdelen af Intels konference var fyldt med sjove ting, men der var også plads til seriøse indslag som hjelme til bygningsarbejdere med indbyggede fald- og forureningssensorer. På den måde kan bygningsarbejdere overvåges for arbejdsulykker, selv om de arbejder ude af syne for andre - og nogle ulykker undgås, før de sker, for eksempel ved at alle hjelme på en byggeplads konstant overvåger luften for giftige gasser, iltniveau eller lignende samtidig med at de rapporterer deres placering.
De gode eksempler er stadig på vej på markedet i mange tilfælde, men blandt de mange Intel-partnere, som udstillede på messen, var der rigtigt mange eksempler på, at Internet of Things fyldte meget hos alt fra netværksfirmaer til sikkerhedskonsulenter.
Og når Internet of Things og Intels produkter på området tager næsten en tredjedel af Intels topchefs keynote, fornemmer man at firmaet satser stort på området.
Læs mere: Analyse: Intel har sejret og satser benhårdt på ukendt fremtid