Læs også:
Wikileaks i sort efter DDOS-angreb
Hackere fodrer Wikileaks med e-mails fra regering
Wikileaks-sladrehank bliver stillet for militær domstol
I omkring en uge har whistleblower-sitet Wikileaks været ramt af DDoS-angreb (distributed denial of service), men er nu tilbage ved normal drift.
Det skriver BBC på sin hjemmeside.
Talsmænd fra Wikileaks siger, at sitet har været oversvømmet med trafik på 10 gigabit per sekund, hvilket medførte, at hjemmesiden blev langsom og afvisende.
Desuden oplyser Wikileaks, at en gruppe kaldet 'Anti Leaks' har taget ansvar for angrebet.
Sådan blev Wikileaks nedlagt
DDoS er en velkendt angrebsmetode, som blandt andre flere medier i Danmark stødte ind i under Muhammedkrisen, hvor mediernes hjemmesider blev lagt ned på stribe.
Ved hjælp af et program, som er spredt til adskillige andre maskiner på nettet, begynder hver maskine på én gang og i én uendelighed at forespørge samme internetadresse.
Dermed overbelaster forespørgslerne en internetserver i en sådan grad, at reelle forespørgsler til serveren ikke kan besvares i tide.
Trapwire forbindelse
Hos Wikileaks har man noteret sig, at angrebet startede kort tid efter, at e-mails var blevet lækket om overvågningen fra software-virksomheden Trapwire.
De lækkede e-mails fra Tapwire, der samler data fra forskellig overvågning til at forudsige mulige terrorangreb, blev fremskaffet i forbindelse med et hack af den amerikanske efterretningsvirksomhed, Stratfor.
"Yes, Wikileaks revealed a whole bunch of documents on #Trapwire, no, you can't read them easily, because of the current DDoS attack," tweeter Wikileaks blandt andet.
Læs også:
Wikileaks i sort efter DDOS-angreb
Hackere fodrer Wikileaks med e-mails fra regering