Artikel top billede

Asetek viser superkølet bærbar computer

Danske Asetek har demonstreret en prototype på en vandkølet bærbar computer.

Det danske hardwarefirma Asutek er kendt for sine kølesystemer til stationære computere. Nu har firmaet også udviklet et vandbaseret kølesystem til kompakte bærbare og all-in-one pc'er. Her er der ikke meget plads i kabinettet, men alligevel er det lykkes at anbringe en komplet køleløsning.

"Nu kan vi forbedre den akustiske og termiske ydelse i en notebook uden at gøre den større. Vores teknologi giver bedre udnyttelse af de termiske moduler som bruges til at køle cpu og gpu. Sammen med vores koldplade-teknologi betyder det, at man kan bruge meget kraftigere hardware end luftkøling nogensinde vil tillade," siger udviklingschef Ole Madsen.

Asetek har demonstreret sin nye teknologi med en Alienware M18x notebook, hvor cpu'en er overtaktet fra 3,5 til 4,4 Ghz og CPU'en er skruet op fra 680 til 800 MHz. Det betyder at komponenterne bliver meget varme og derfor kræver ekstra køling.

Derfor er overclocking heller ikke et fænomen, som man normalt forbinder med bærbare computere.

Ifølge Aseteks egne målinger er ydelsen i den superkølede M18x forbedret med 23 pct. og samtidig er støjniveauet reduceret i forhold til en model med luftkøling.




IT-JOB

Metro Service A/S

Risk & Cyber Security Expert

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Test manager med agilt mindset

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere