Artikel top billede

Derfor er Grækenland i krise: For meget feta og for få computere

Innovation og high tech kunne have trukket grækerne ud af krisen, men landets teknologi-virksomheder er for få og små.

Hvor mange store og kendte it-firmaer stammer fra Grækenland? Hvis ikke du lige kan komme på nogen, så er du helt på bølgelængde med analyse-afdelingen i Deutsche Bank.

En frisk rapport fra banken (link er PDF) siger lige ud, at Grækenland har så lidt og så sølle muligheder for innovation, at landets industri ikke kan trække landet ud af krisen.

Rapporten viser, at græske virksomheder bruger færre penge på forskning og udvikling end andre EU-lande, og at der optages færre patenter i Grækenland.

Og ser man på antallet af videnskabelige artikler, som offentliggøres i internationale tidsskrifter, så er der relativt få, der er forfattet af en græker, sammenlignet med andre EU-folk, fremgår det af rapporten.

"Grækenlands innovations-system viser alvolige svagheder. Højteknologiske og medium-højteknologiske industri-sektorer har kun en meget lille betydning i den overordnede økonomi. Der er ikke meget potentiale i forsøge at udvikle hurtigt-voksende industrier med højere produktivitets-niveauer," hedder det i rapporten fra Deutsche Bank.

Kaster man et blik på nogle af statistikkerne over udbredelsen af computere pr. indbygger ligger Grækenland også i bund i Europa.
Kun lidt over halvdelen af de græske husstande har adgang til en computer, siger eksempelvis OECD (link er XLS).

Men kan et EU-land virkelig holde den gående i mange år uden en it-sektor af betydning? Og er der ikke bare ét it-produkt eller firma, der skiller sig ud og er blevet kendt i den store verden?

ComON hører gerne fra læsere med kendskab til græsk it.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere