Proactive fyrer sig til overskud

Konsulentfirmaet Proactive reddede et lille overskud hjem sidste år, selv om markedet skrumpede. Overskuddet blev hevet i land på bekostning af næsten halvdelen af de ansatte.

Internetkonsulentfirmaet Proactive skilte sig sidste år af med næsten halvdelen af sine ansatte og undgik blandt andet derfor lige akkurat røde tal på bundlinjen.

Trods et fald i omsætningen på omkring 8 millioner kroner til 27 millioner tjente konsulentfirmaet en million kroner.

Det er en forbedring på lidt over 10 millioner kroner i forhold til året før. Men omkostningerne er også skåret ned i en grad, som har kostet 27 mennesker jobbet.

Proactive A/SÅrsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning26,534,2
Resultat af primær drift (EBIT)1,6-12,8
Resultat før skat 1,1-13,3
Resultat0,9-9,3
Egenkapital5,84,9
Antal ansatte3865
Proactive rådgiver om systemer til blandt andet e-handel og videndeling, eksempelvis til portaler og styring af webindhold, (content management). Ifølge regnskabet er forretningen især gået tilbage inden for e-handel.

Omvendt vurderer selskabet, at efterspørgslen efter systemer til videndeling steg kraftigt, og i 2002 føjede det 24 nye kunder til porteføljen, der tæller blandt andre Københavns Lufthavne, Carlsberg Breweries og Københavns Kommune.

- Den positive tilgang er fortsat i 2003. Selskabet har øget sin omsætning, og der er forsat sorte tal på bundlinjen efter første halvår, står der i regnskabet.

Proactive stikker sig dog ikke blår i øjnene i forhold til fremtidens marked, der spås fortsat presset af sparekrav til virksomheders IT-budgetter og derfor større konkurrence. Men selskabet er optimistisk.

- Som følge af den forsat positive tilgang af betydende kunder og større opgaver forventer ledelsen og bestyrelsen en fortsat positiv udvikling i 2003, melder selskabet ud.

Proactive er 85 procent ejet af moderselskabet Proactive Holding, som igen er kontrolleret af stifterne, Claus Topholt Pedersen og Max Sejbæk.

Tidligere var Proactive Software, som i dag har skiftet navn til Videlity, et datterselskab, men det er nu skilt ud. Proactive Holding ejer kun knap ti procent af aktierne i Videlity.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere