TDC forsøger sig med musiksalg på nettet

TDC satser på danskernes lovlydighed med online musikbutik, som sælger muligheden for at brænde og downloade uden risiko for kæmpebøder. Foreløbig giver teleselskabet musikbutikken et år til at bevise sin levedygtighed.

Fra på mandag kan danskerne downloade og brænde musik fra internet uden at få ertstatningsager for piratkopiering på halsen.

Initiativet kommer fra TDC, hvis digitale musikbutik har et repertoire på omkring 180.000 danske og udenlandske numre.

Selv om kunderne skal betale ved digital-kasse 1 mener TDC at stå sig godt i konkurrencen med fildelingstjenesterne, eksempelvis Kazaa.

- Først og fremmest er de andre ulovlige, og vi tror på, at danskerne efterhånden gerne vil undgå situationer, hvor de bliver småkriminelle ved at hente musik på nettet, siger Thomas Hüttel, som er markedsdirektør i TDC's fastnet- og internetforretning.

Han forventer at få forældre som kunder, fordi de frygter, at sønnen eller datteren ellers bliver konfronteret med erstatningskrav i millionklassen.

TDC tilbyder både at købe og leje musikken. Kunder, der køber, kan downloade sangene og brænde dem på cd eller overføre dem til andre medier. Det kommer til at koste mellem fem og 20 kroner per nummer, og TDC's egne bredbåndskunder kan opnå rabat.

Kunder, der kun ønsker at høre musikken én eller et begrænset antal gange, kan også få adgang til det ved at betale en leje. Når abonnementet udløber, kan sangen ikke længere høres. Prisen er 50 øre per aflytning.

Foreløbig er musikbutikken åben i et år, og så vil TDC vurdere, om det betaler sig at forsætte. Thomas Hüttel vil dog ikke kommentere, hvad succeskriteriet er, hverken i kroner og øre eller antal solgte numre.

- Men vi startede jo ikke, hvis vi ikke troede på, at det holder længere end et år. Dybest set tror vi, markedet er modent, og så skal vi nu teste villigheden til at betale blandt de danske kunder. For der er jo ingen tvivl om, at interessen for musik fra internettet er der, siger han.

Butikken ? www.tdconline.dk/musik - skal køre i samarbejde med det engelske selskab OD2, som har licensaftaler med en række internationale pladeselskaber om online-salg af musik. I princippet kan man sige, at TDC bare stiller butikslokaler til rådighed.

TDC bliver ikke Danmarks eneste online musikbutik. Den danske musikindustri og Statsbiblioteket i Århus venter at gå i luften med butikken, Phonofile, i løbet af sensommeren. Phonofile får kun danske kunstnere og satser på at holde prisen per nummer under ti kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere