Wupti-Pede gav omsætning og underskud

De kendte reklamer med Wupti-Pede kostede Wupti.com et tocifret millionbeløb og resulterede i et millionunderskud til onlinebutikken, hvor L'easy nu er blevet bestemmende aktionær.

Takket være en massiv mængde tv-reklamer med ”Pede fra Kanonpriser” som gennemgående figur, lykkedes det sidste år Wupti at hente nye kunder i massevis. Over en halv million danskere købte vaskemaskiner, computere og elektriske næsehårstrimmere i onlinevarehuset i 2010, fremgår det af Wuptis årsregnskab.

Wupti-Pede, som den populære figur blev døbt på Youtube, blev dog et dyrt bekendtskab for selskabet. Så dyrt, at Wupti måtte registrere et underskud på 2,2 millioner kroner sammenholdt med et overskud på 1,3 millioner kroner i det foregående regnskabsår. Årsagen til underskuddet er tv-reklamerne, siger selskabet selv.

Wupti ejes af elselskabet NRGi og Leasy-millionæren Niels Thorborg i forening. Mens parterne hver havde 50 procent, er det nu Leasy-ejeren, der bestemmer, hvor skabet skal stå. Niels Thorborg har gennem Leasy A/S erhvervet yderligere 0,1 procent af aktierne i Wupti, så han nu har bestemmende indflydelse med 50,1 procent af aktierne. De 0,1 procent er erhvervet til markedsprisen 200.000 kroner, fremgår det af regnskabet for Leasy A/S.

Det har ikke været muligt at får NRGi-boss Søren Sørensens kommentar til de nærmere omstændigheder omkring den handel.

Wuptis direktør Claus Kristensen tager telefonen, men han ønsker ikke at kommentere på ændringen i ejerskabet.
Wuptis underskud på 2,2 milioner kroner forklarer Claus Kristensen med, at tv-reklamerne har været en dyr men god investering. Hvor meget Wupti har måttet punge ud til TV2 for at få vist Wupti-Pedes svedige grin, vil han ikke oplyse, ud over at der er tale om et tocifret millionbeløb.

Wupti håber at udnytte den store kundetilgang, som Wupti-Pede har skaffet firmaet, til at skaffe overskud på bundlinjen næste år, fortæller Claus Kristensen.

I skarp kontrast til Wupti-Pedes noget trange kår i kanon-biksen står det guldrandede regnskab for Leasy A/S. Overskudet blev på 139 millioner kroner kroner ud af en omsætning på 1,1 milliarder kroner. Koncernen, der ejes af Niels Thorborg, omfatter ud over Leasy-kæden blandt andre DER-kæden, Thorn-koncernen og altså Wupti.com. Tilkøbet af den bestemmende indflydelse over Wupti var ifølge Leasy-regnskabet en god forretning for Niels Thorborg, der regnskabs-teknisk kunne bruge Wupti-tallene positivt.

”Konsolideringen af Wupti.com A/S har medført en forbedring af koncernens resultat for 2010 på 54,8 millioner kroner,” hedder det i en note i regnskabet for Leasy A/S.
 

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere