Artikel top billede

Dansk bagmand for Google Wave går til Facebook

Lars Eilstrup Rasmussen er blevet headhuntet af Facebook, der dermed har fået fat i manden bag Google Maps og Wave "Google var blevet for tung," siger han.

Lars Rasmussen udviklede sammen med sin bror Jens og to australiere i sin tid den teknologi, der senere blev til Google Maps. Stifterne solgte teknologien til Google i 2004, og sidste år lancerede Google det stort anlagte kommunikationsværktøj Wave, som blandt andre havde Lars og Jens Rasmussen som de primære bagmænd.

Med selvom Wave oplevede en rimelig interesse i starten, kneb det med at skaffe brugere, og Google valgte i sommer at lukke projektet, endnu før det rigtig havde haft en chance for at bevise sit værd.

Nu må Google sige farvel til den danske stjerneudvikler.

Lars Rasmussen bekræftede forleden på sine Facebook-profil, at han er stoppet hos Google. I stedet skal han starte hos Facebook, skriver flere medier.

Dermed mister Google endnu en vigtig udvikler-personlighed.

Lars Rasmussen fortæller til Sydney Morning Herald, at han fik et tilbud fra Facebook, som han ikke kunne afslå. Tilbuddet var så attraktivt, at danskeren lod sig overtale til at forlade Sydney, hvor han har været bosat de seneste år. Samtidigt smækker han med døren i sit gamle firma over den hurtige lukning af Wave:

”Det var ikke sådan, at jeg ville sætte livet på spil for det, men al den begejstring, som projektet skabte, var baseret på noget reelt. Det tager tid for noget nyt og anderledes at få fodfæste. Jeg synes, at Google simpelthen var for utålmodige,” siger Lars Rasmussen til avisen.

Mens mange andre udviklere formentlig ikke ville have noget imod en tjans i verdens største søgemaskinefirma, så er Google ifølge den danske udvikler blevet en mindre attraktiv arbejdsplads.

Overfor Sydney Morning Herald forklarer han, at Google er blevet for uhåndterlig en størrelse. Selskabet har 25.000 ansatte, mens Facebook kun har 2000.

”Energien på det sted (Facebook, red) er bare utrolig. Mens det kan være en udfordring at arbejde i en virksomhed på Googles størrelse,” siger han.

Lars Rasmussen er ikke den eneste udvikler, der har forladt Google til fordel for Facebook. Jobbeskrivelsen på Lars Rasmussens nye job er udstukket af Facebooks 26-årige stifter og topchef Mark Zuckerberg, der personligt overtalte danskeren til at skifte job. Hans fik held med sit forehavende ved at tilbyde en stilling med denne beskrivelse:

”Kom og hæng ud hos os. Så ser vi, hvad det udvikler sig til.”

Og den invitation var Lars Rasmussen ikke sen til at tage i mod.

”De har jo allerede ændret verden og alligevel er der meget mere at gøre,” siger Lars Rasmussen om Facebook.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere