Artikel top billede

ØKONOMISK KRIMINALITET:: Kuratorformand vred på politikerne

Den langtrukne sag om momssvindel i Getmore er et eksempel på, at politikerne prioriterer indsatsen mod økonomisk kriminalitet alt for lavt, mener formanden for konkurskuratorerne.

Formanden for konkurskuratorerne forening - insolvensadvokaterne - Pernille Bigaard retter en hård kritik af både Skats kontrolindsats, politiet og ikke mindst den politiske prioritering af indsatsen mod økonomisk kriminalitet.

»Jeg kan simpelthen ikke forstå, at politikerne ikke gør noget. Det er logik for perlehøns, at med de opgaver politiet har, kan der ikke være ressourcer en stor ekstra indsats. Der simpelthen ikke de nødvendige ressourcer til rådighed,« siger Pernille Bigaard, som fortæller, at hun over for både Justitsministeriet og Erhervsministeriet løbende har gjort opmærksom på problemerne med blandt andet momssager.

Hendes kritik kommer ovenpå sagen om momssvindel i onlineforhandleren Getmore, som indtil videre har løbet i næste halvandet år uden at myndighederne har sat en stopper for de påståede ulovligheder.

Også direktør Rasmus Phillip Rask fra erhvervsdatabasen BiQ er kritisk overfor myndighedernes manglende kontrol og svage indsats mod åbenlys svindel. Det er i sidste ende til stor skade for den lovlydige del af erhvervslivet.

»Al kontrol fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen foregår ved stikprøvekontrol. Det betyder, at alt for mange selskaber får lov at køre uden indsigt i, hvad der foregår,« siger han og peger samtidig på, at regeringen for nylig desuden har nedsat kravet til ansvarlig kapital i anpartsselskaber, ligesom kravene til regnskabsaflæggelse er blevet lempet.

»Jeg har svært ved at skyde politikerne et motiv i skoene. Men når man kører grønthøsteren henover kontrolmyndighederne, kan man ikke negligere, at det vil gå ud over kontrolindsatsen. Det at man lemper kravene til ansvarlig kapital og fjernelse af revisorkravet i nogle selskabstyper er rent ud sagt letsindigt,« siger Rasmus Phillip Rask.

Læs mere i CRN 09/2010, som netop er udkommet.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Alsidig testmanager til udvikling af vigtige IT-systemer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Underdirektør til gældsområdet

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Ledende domænearkitekt til Moms Domæne-arkitekturteam

Capgemini Danmark A/S

Salesforce CTO - Nordics
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere