Artikel top billede

DSB indfører reklamebetalt internet

I toget mellem København og Århus vil DSB i december og november tilbyde gratis Internet.

Normalt koster det 30 kroner at bruge DSBs internet i togene mellem Jylland og Sjælland, men DSB tilbyder i november og december gratis internet via en reklame på Foursquare.

”Vi har en interesse i at prøve det af for at finde ud af, om det har nogen berettigelse, og om det er så godt, som mange snakker om. Det er et eksperiment henvendt en ung målgruppe, som vi gerne vil have fat i. Vi vil gerne gøre det lidt federe at køre i tog,” siger Dorte Mærsk Maron, der er onlinechef i DSBs afdeling for digitale kanaler.

Alle kan lege med

Tilbuddet om gratis internet i toget ser man, hvis man logger ind på Foursquare på hovedbanegården i København, banegården i Århus eller på nogle af de mellemliggende stationer mellem hovedstaden og smilets by. Som billedet til højre viser, så bliver besøgende præsenteret med en sms-kode, som de skal sende til. Det betyder, at alle andre, der får fat i koden, også kan få gratis internet, selv om de ikke bruger Foursquare.

Er det meningen?

”Som sagt er det de unge, vi gerne vil have kontakt med. Det er klart, at de deler oplysninger med deres venner i deres egne netværk. Det må de også gerne. Vi forsøger egentlig bare at skabe omtale af et nyt produkt (Prisen på DSBs internet i togene blev relanceret i sommer, red.). Når alle snakker om Foursquare-tilbuddet, og hvis flere aviser begynder at skrive om det, så kan det godt være, at vi skal tage det op til overtagelse og vurdere, om vi giver noget væk,” siger Dorte Mærsk Maron.

Hvis tilbuddet ikke bliver misbrugt, altså hvis for mange uden for målgruppen anvender det, skal det køre i både november og december. Hvis der bliver taget godt i mod eksperimentet, vil DSB ifølge onlinechefen måske udbygge tilbuddet, så de såkaldte ”mayors” får ekstra fordele. Mayors er navnet på de mest aktive Foursquare-brugere.

Twitter er stadig en lille platform sammenlignet med storebrødrene MySpace og Facebook. Men Foursquare vokser især frem i storbyer, hvor det kan være et loyalitetsinstrument, som restauranter, caféer og museer kan bruge til at belønne deres fast kunder.

Nettet nede

ComON forsøgte i dag forgæves at bruge DSBs internet. Signalet var meget ustabilt. Det kan skyldes, at mange har fået nys om gratis internet.

DSB har også tidligere erkendt, at den tekniske løsning via TDCs hotspot ikke er optimal. Læs mere i artiklerne under denne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere