IT-PROFIL:: Tømmer hovedet med musik og mountainbike

Den nytiltrådte partner og medejer i Kolding-forhandleren C2IT, Kent Tranberg Pedersen, startede sin karriere som lagerarbejder hos Lego.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Holder meget af, at i morgen med sikkerhed er meget anderledes end i går. Tingene går stærkt, og det er spændende og krævende. Samtidig er det også noget af det hårdeste og sværeste ved branchen. Tingene går nogle gange så stærkt, at produkter kan være fejlbehæftede og give nogle uforudsete problemer. Det gør det nogle gange svært med sikker professionalisme at anbefale kunder at være »first mover« på nye områder/softwareversioner.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Jeg er faktisk mest stolt af, hvad jeg er med til at starte lige nu i C2IT Business Solutions. Jeg ved, at vi kan gøre en forskel overfor kunderne og medarbejderne ved at have en forretningsmodel, som altid sætter kunden i centrum. Det er skønt at have muligheden for at gøre det sammen med mennesker man kender rigtig godt og som samtidig er så tilpas forskellige, at vi hver især kan bidrage til synergien i det nye.

Og hvad er du mindst stolt af?
At jeg, når jeg kigger mig selv i spejlet, har foretaget jobskift, som i bagklogskabens klare lys, ikke har været rigtige. I situationen vidste jeg ikke bedre, men det har givet noget modenhed hen ad vejen. Græsset kan se grønnere ud hos naboen, men når man kommer ind på plænen er der nøjagtig de samme huller og ujævnheder, som hjemme hos en selv. Jobskift og lignende store beslutninger skal træffes med grundighed.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Torben Dahl og for den sags skyld Per Østergaard i min tid i driftsafdelingen hos LEGO System A/S. Her lærte jeg mange fundamentalt grundlæggende ting om professionel drift af it i en stor organisation samt vigtigheden af, at man som kunde/partner dyrker tætte og grundige relationer med sine leverandører og samarbejdspartnere.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Nøjagtig samme sted. Vejen ville måske have været en anden, men jeg tror på at alle de forskellige ting jeg har prøvet har givet mig en god ballast til at være med til at lede og udvikle vores nystartede datterselskab under C2IT.

Hvad laver du om ti år?
Jeg arbejder helt klart fortsat med en kombination af mennesker og forretningsorienteret it. Forhåbentligt har jeg mulighed for at arbejde mindre og endnu mere lystbetonet og samtidig have mulighed for at nyde livet og familien og opleve sider af verden, som jeg ikke har haft mulighed før der.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Drive et lydstudie og være musikproducer. Musikken har altid været en stor del af mit liv. Har været i praktik i et lydstudie, har haft mobilt diskotek, spiller keyboard og klaver (uden at være et naturtalent) og lytter meget til musik

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
At vi som leverandør af serviceydelser omkring forretningssystemer ikke til stadighed formår at forstå og være på forkant med vore kunders behov for it understøttelse og være det værdiskabende bindeled mellem den standardsoftware, der leveres af eksempelvis Microsoft, og den dagligdag, hvor systemerne og softwaren skal gøre en forskel. Som med al anden teknologi så handler det om, at anvendelsen af det skal være så naturlig, at man ikke tænker over, hvad man gør. Det skal være ligesom at trække vejret.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Blive meget eftertænksom over, hvordan jeg ville være havnet der! Jeg ville arbejde på en langt større sammenhæng mellem, hvilke IT-uddannelser og kompetencer, der udbydes på skolerne i forhold til, hvad erhvervslivet efterspørger. Dernæst vil jeg kigge meget på, hvordan offentlige it-systemer udvikles og implementeres - fra sidelinjen ser det ud til, at der er begået mange fejl, der må kunne læres noget af.

Hvordan takler du arbejdspres?
Ved at sætte tingene i system og rammer og ved at prioritere ud fra, hvad der haster og hvad der er vigtigt. Kan sagtens knokle igennem i mange timer flere dage og uger i træk, hvis det er eneste måde at løse arbejdspresset, men gør det helst ved at planlægge og involvere andre i udførelsen af opgaverne. Det er sjovere at løfte i flok og dele den mulige succes end at knokle for sig selv, uden at have nogen at dele det med, når tingene lykkes til sidst.

Hvordan kobler du af?
Det gør jeg allerbedst på mountainbiken på en tur i skoven og gerne med en masse mudder i ansigtet - det virker hver gang. Fordelen ved mountainbiken er, at det kan gøres så intenst, at der ikke er plads til andre tanker. Andre gange sætter jeg mig ved klaveret, men her kan det tage længere tid, inden det lykkes at koble fra.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere