Artikel top billede

En Android-Kindle er måske i støbeskeen

Amazon udvikler muligvis en version af Kindle med Android.

Der er sagt og skrevet meget om Amazons mobile Kindle læseenhed til e-bøger. Det lille apparat med s/h-skærm blev spået en stille død efter lanceringen af iPad og de mange andre nye tavlecomputere. Men sådan skulle det ikke gå. Amazon vil stadig ikke fortælle, hvor mange Kindle-enheder der præcis er solgt, men den tredje generation af e-læseren skulle være det mest solgte produkt i Amazons historie, fortæller selskabet – tidligere var det bogen ”Harry Potter and the Deathly Hallows”, der havde denne rekord.

Der går rygter om, at Amazon vil udvikle en version af Kindle med farveskærm – og en version med flere funktioner og programmer, som ligner en ”rigtig” tavlecomputer. Selv den nuværende udgave af Kindle bliver også brugt til spil – her er et udvalg af de mest populære.

Amazon-chef Jeff Bezos har selv sagt at der vil gå flere år inden man er klar med en farve-Kindle, men flere jobannoncer hos Lab 126 – som er den Amazon-division, der udvikler Kindle – tyder på, at man er ved at styrke sine Android-kompetencer.

Det har fået New York Times til at spekulere på, om Amazon udvikler en Android-version af Kindle. Den nuværende Kindle kører med en version af Linux. Hvis der kommer en version af Kindle baseret på Android, så er det næsten en selvfølge at den også får en farveskærm.

Problemet for Amazon er at den eksisterende E-Ink-teknologi stadig ikke er god til farver og video. Hvis Amazon vil producere en rigtig tavlecomputer med Android, kan man blive nødt til at skifte til en anden skærmteknologi. Men så kommer Amazon til at konkurrere direkte med Apple, Motorola og andre, der allerede har et forspring på tablet-markedet.

Amazon har altid selv understreget, at man fokuserer på salget af Kindle e-bøger frem for hardware-enheder. Det nødvendige læseprogram findes til mange forskellige platforme – også til iPad.

I løbet af det forgangne år har Amazon flere gange meldt ud, at salget af elektroniske bøger har overhalet forskellige kategorier af trykte bøger. Sidste sommer fortalte Amazon, at man nu solgte flere e-bøger end hardcover-bøger. Senere på året kunne Amazon oplyse, at salget af e-bøger nu havde overhalet de 1.000 mest solgte papirbøger. I det seneste kvartalsregnskab kan Amazon fortælle, at salget af e-bøger nu langt om længe har overhalet det totale salg af papirbøger – både paperbacks og hardcover-titler.

For hver 100 solgte paperbacks bliver der solgt 115 e-bøger, og hvis man kigger på hardcover-udgivelser, så er salget af e-bøger tre gange større. Det gælder også for papirbøger som ikke findes i en elektronisk udgave, og så har Amazon ikke medregnet de gratis bøger til Kindle. Tallene gælder dog kun for det nordamerikanske bogmarked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere