Artikel top billede

Klæd dit barn på til chatroulette

Der er masser af hud og utugtige billeder på tjenesten Chatroulette. Men ingen aldersbegrænsninger.

Når kasinoets roulette snurrer, så lander kuglen med stor sandsynlighed på rød eller sort. Men benytter man Chatroulette, så lander der i stedet en tilfældig chatpartner i browseren.

Chatroulette kan oversættes til nettets form for speeddating.

Man får få sekunder til at beslutte sig, om polakken, amerikaneren eller tyskeren, der dukker op på skærmen, er værd at chatte med, inden han forsvinder og bliver skiftet ud med en anden.

Projektet kan lyde som et prisværdigt forsøg på at fremme dialogen mellem nationaliteter, men virkeligheden er nærmere, at Chatroulette i stor udstrækning også anvendes af blottere og andre med underlødige motiver. Og man skal ikke trykke F9 (refresh) mange gange, før man bliver præsenteret for anonymt, bart hud i Chatroulette.

Ingen grænser
Der er altså ingen nationale grænser mellem folk, der chatter på Chatroulette. Og der er heller ikke nogen aldersgrænser.
Hos det danske videncenter for børn og unges brug af mobil og internet kender man godt Chatroulette, men:

"Internettet kan man jo ikke lukke af for. Det vi generelt siger er, at man skal ruste børn til tilværelsen på nettet, og man skal ruste forældrene til, at deres børn kommer og fortæller dem, at de har set eller gjort noget på nettet, hvor deres grænser er blevet overtrådt,” siger Gry Hasselbalch, der er tilknyttet videncentret under Medierådet.

Den manglende aldersgrænse og kontrol er et problem, men det er ikke der, der skal sættes ind. Gry Hasselbalch og hendes kollegaer vil hellere opfordre forældrene til at putte filtre ind i hovedet på deres børn i stedet for at udstyre computerne med filtre.

"Jo, de fleste tjenester har aldersgrænser. Men dem kan børn jo sagtens komme udenom. Vi kan jo også se, at mange yngre børn kan komme på Facebook, selv om de er under aldersgrænsen. Vi lavede en undersøgelse sidste år, hvor hvert tredje barn mellem 9 og 10 år fortalte, at de havde en profil på nettet. Alderskontrol giver en buffer, men hvis børn virkelig vil ind, som kommer de ind. Børn går også på nettet for at bryde nogle grænser, og så er det vigtigt, at forældrene har kendskab til, at der findes ting som Chatroulette, og at de har nogle diskussioner med deres børn, så børnene ved, hvordan de skal forholde sig, og at de altid kan komme til forældrene, hvis de bliver skræmt eller utrygge,” siger Gry Hasselbalch til ComON.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere