Microsoft blærer sig med lille IE-tilbagegang

Et tvunget valg af browser skulle sikre lige konkurrence, men har ikke rykket stort ved danskernes browservalg.

”Internetbrugere vælger den sikre browserløsning.”

Sådan lyder overskriften på en pressemeddelelse fra Microsoft. Beskeden kommer efter, at softwarefirmaet i efteråret blev tvunget til at tilbyde firmaets kunder at installere konkurrenternes browsere som en del af et forlig med EU-Kommissionen.

EU-Kommissionen mente, at Microsoft tidligere misbrugte firmaets position på markedet for styresystemer til at hindre konkurrence på browsermarkedet.

Microsoft skriver, at over halvdelen af de danske internetbrugere, der har Internet Explorer som standardbrowser, allerede er blevet bedt om at tage stilling til, hvilken browser de vil bruge som standardbrowser fremover.

Faldet for Microsofts Internet Explorer er ifølge analysefirmaet Netmarketshare gået tilbage med et par procentpoint. Før var 75 procent IE-brugere, nu er 73 procent.

”Vi ser positivt på den udvikling, der sker på browsermarkedet lige nu. For os at se er det et tegn på en stigende konkurrence blandt de browsere, der findes på markedet. Og konkurrencen er jo med til, at alle browserudbyderne lægger sig i selen for at tilbyde det bedste produkt til internetbrugerne,” siger Mortimer Liebman, divisionschef for Windows i Microsoft Danmark.

Ifølge Microsoft Danmark er det for mange danskere et spørgsmål om, at deres pc bare skal fungere. Og derfor har flertallet af de adspurte hidtil valgt at fortsætte med Internet Explorer.

Microsoft har i pressemeddelelsen fået en ingeniørstuderende til at udtale sig om, hvorfor han kører Internet Explorer:

Som rutineret pc-bruger er ingeniørstuderende Anders Thomsen ofte den første i sin omgangskreds til at afprøve nye muligheder med it. På en af sine pc’er bruger han freeware-styresystemet Linux og browseren Firefox. Men på hans Windows-baserede pc vælger han at fortsætte med Internet Explorer.

”Jeg er godt tilfreds med Internet Explorer, og jeg havde allerede opdateret til Internet Explorer 8, da jeg fik valgskærmen. Den er sikker og pålidelig. Og i tillæg til de mange gode funktioner, som er indbygget, giver Internet Explorer også mulighed for at installere ekstra funktioner gennem toolbars,” siger Anders Thomsen.

“Selvom de fleste børnesygdomme ved de alternative browsere er ved at være løst, ser jeg stadig ingen grund til at tage chancer. Derfor fortsætter jeg med den browser, som jeg ved virker,” siger Anders Thomsen.

Udsendelsen af Windows-opdateringen "Valg af webbrowser" begyndte den 17. marts.

Et skærmbillede giver windowsbrugeren mulighed for frit at vælge en eller flere af de 12 mest populære browsere, herunder Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari og Opera. Hver browser bliver ledsaget af information fra producenten, der skal hjælpe forbrugeren til at foretage et frit og kvalificeret valg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere