Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Microsoft beskytter mod cd-kopiering

Microsoft har i dag annonceret en ny komponent i Windows Media 9 produktserien, der skal hjælpe med at kopibeskytte digital information og skubbe Windows Media formatet længere frem i rampelyset.

Microsoft har udviklet et nyt softwareværktøj som skal hjælpe musik- og filmindustrien i kampen mod piratkopiering af cd'er og dvd'er. Det nye værktøj fra Microsoft skal bruges sammen med teknologi fra Suncomm og andre firmaer, som forhindrer at indhold fra konventionelle cd'er kan kopieres til pc'en.

Med det nye Windows Media Data Session Toolkit kan producenten tilføje et sekundært dataområde på cd'er og dvd'er, "second session", som kan indeholde musik, video eller andre data, som i modsætning til resten af indholdet frit kan kopieres til en pc. Det primære indhold er stadig låst, så det ikke kan afspilles på en computer.

Det sekundære indhold er beskyttet af Microsofts Digital Rights Management (DRM) teknologi. Alt dette indhold - alt fra komprimerede versioner af det primære indhold til ekstra interviews eller bonusnumre - kodes i Windows Media 9 formatet.

En talsmand fra Microsoft fortæller, at en bruger, der placerer en sådan dvd eller cd i en pc, kun vil have adgang til de data, der er gemt i WMA-format. Indholdet vil kunne afspilles på en vilkårlig kompatibel afspiller, som f.eks. RealOne.

Men producenten kan vælge at tilføje en række ekstra begrænsninger, f.eks. at sangene ikke må brændes på cd'er eller deles over internet. Det er også muligt at begrænse lydkvaliteten eller tilføje en holdbarhedsdato, hvorefter filen bliver ubrugelig.

Hvis redskabet vinder frem i musik og filmindustrien, betyder det et stort skridt frem for Microsofts WMA format på globalt plan. Verdens største uafhængige dvd- og cd-producent MPO International har allerede taget teknologien til sig. MPO laver cd'ere og dvd'er for EMI Virgin, Warner og Universal.

Pladeselskaberne EMI og Universal har allerede bekræftet, at man eksperimenterer med teknologien og overvejer at bruge den på musikudgivelser fra populære kunstnere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere