Endnu en sag: 12 harddiske døde under test af brandslukningsanlæg

Widex: Leverandør burde have advaret om risiko.

Da høreapparatfabrikanten Widex for kort tid siden tog sit nye og topmoderne domicil i brug, skulle det tilsvarende moderne serverrum også testes.
Og det var en god idé.

For på generalprøven ødelagde det nye brandslukningsanlæg 10-12 diske. De efterfølgende par måneder var antallet af defekte diske fordoblet i forhold til normalen. Det ser nu ud til at være faldet til normalt niveau.

De døde diske led den samme skæbne som harddiske hos både Journalisthøjskolen for nylig og datacentret Interxion for to år siden.
Dødsårsagen er med stor sandsynlighed de høje lyde fra rumslukningsanlæggets dysere. Anlæg af typen Argonite eller Inergen skal blæse sine gasser så hurtigt ud i rummet, at halvdelen af et serverrums luft bliver erstattet af ædelgasserne på cirka et minut.

Der gik lidt længere tid, før harddiskene hos Widex i i Vassingerød begyndte at tage skade af iltfortrængningsanlægget, da leverandøren Fireeaters afprøvede det med Widex' it-afdeling på tilskuerrækkerne.

”Vi var jo lidt spændte på at høre lydniveauet og fornemme lydtrykket, og der var iltmålere i rummet for at teste, om ilten rent faktisk forsvandt,” fortæller it-chef Carsten Lundberg til ComON.

Ilten forsvandt ganske rigtigt, men det gjorde andre ting også.

”Da det havde været i gang i 10-15 minutter, begyndte de første diske at stå af,” siger Carsten Lundberg, der mener, at mellem 10 og 12 diske døde under jomfrurejsen.

”Alle serverne sad i RAIDs, så det var ikke noget, der gik udover produktionen. Men det var jo bare heldigt,” erkender Carsten Lundbeg.

”Det, som vi er utilfredse med, og som undrer os, er, at vores leverandør ikke nævnte risikoen med et ord. Det forstår jeg ikke, for hvis man lever af at sætte de her anlæg op, så vil jeg forvente, at man har oplevet det før,” siger Carsten Lundberg.

”Det er også lidt utrygt, at vi ikke aner, om der er andre diske, der har taget skade under testen. Der kan jo sagtens være nogen, som står af tidligere, end de ellers ville have gjort,” gætter it-chefen.

Den fremadrettede løsning bliver formentlig, at der sættes lyddæmpere på dyserne, hvilket andre eksperter over for ComON også har anbefalet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere