Fremtidens dvd-afspiller er allerede forældet

De seneste Blu-ray-film på markedet indeholder nye interaktive funktioner. Men de fungerer ikke med gårsdagens Blu-ray-afspillere, som heller ikke kan opgraderes.

Det er ikke sjovt at være pioner. Ikke nok med, at man sandsynligvis kommer til at betale overpris for en teknologi, som stadig mangler at få glattet de sidste kanter. Der er også en stor risiko for at investere i den forkerte teknologi - og dermed er pengene jo spildt. Den aktuelle kamp mellem Blu-ray og HD-DVD er et godt eksempel på det hårde pionerliv. Hvis Blu-ray vinder krigen om fremtidens dvd-format - og det ser meget sandsynligt ud lige nu - så er det dårligt nyt for alle dem, der har investeret i en HD DVD-afspiller.

Men selvom man er en af dem, der har satset pengene på Blu-ray, så kan man sagtens risikere at blive snydt af den tekniske udvikling alligevel. For Blu-ray findes i flere versioner - og ældre afspillere kan ikke opgraderes. Derfor kan man risikere, at den dyrtkøbte Blu-ray afspiller ikke kan håndtere de interaktive funktioner i de nyeste film.

For Blu-ray-afspillere som er sendt på markedet inden november 2007 gælder, at de understøtter den såkaldte profil 1.0, mens nyere afspillere bruger profil 1.1. Det lille versionsspring giver adgang til nye funktioner i filmene som f.eks. picture-in-picture. Hvis man har en ældre afspiller, kan man stadig afspille Blu-ray film som bruger den nye profil 1.1, men der er ingen adgang til de nye funktioner.

Så skulle man tro, at Blu-ray-afspillerne altid kan opgraderes til den nyeste version. Men det kan ikke lade sig gøre med de stand-alone-afspillere, der er på markedet i dag. Det er kun Sony's PlayStation 3, der kan opgraderes til at understøtte alle de nye funktioner.

Problemet bliver endnu større med den kommende profil 2.0, også kaldet BD Live, hvor afspillerne kan forbinde sig til internettet og hente billeder, ringetoner og trailere til filmene. BD Live kommer senere i år, men det fungerer ikke med den aktuelle generation af Blu-ray-afspillere. Så filmentusiasterne bliver nødt til at investere i en helt ny afspiller, hvis de vil være på forkant med teknologien.

Producenterne forsvarer sig med, at det har været vigtigt at få de første afspillere på markedet hurtigt, og derfor har man ikke brugt tid på at tilføje muligheden for at opgradere. Desuden understreges det, at Blu-ray-film til enhver tid vil kunne vises med alle afspillere. Det er kun ekstrafunktionerne, som mangler, hvis man sidder med en ældre afspiller.

Men netop ordet »ældre« skal nok tages med forbehold i denne sammenhæng, for Blu-ray-afspillerne har kun været på markedet i halvandet år. Med priser på 10.000 kroner for en stand-alone-afspiller er der tale om en ganske dyr investering - som altså hurtigt kan vise sig at være forældet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere